WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 20: onze analyses

Tech Robert Kroes 15 mei 2021
Leestijd: 6 minuten

Het is weer zaterdag, dus tijd voor onze wekelijkse crypto koersverwachting. Aan de hand van onze koersverwachting van vorige week bekijken we de actuele prijzen van zaken voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten om aan de hand daarvan een verwachting voor de prijzen in de komende week te maken.

We bekijken op basis van onze koersverwachting van vorige week eerst de ontwikkelingen en huidige prijs van Bitcoin om daarna de koersverwachting van Bitcoin voor volgende week te analyseren. Hierna doen we hetzelfde voor de prijzen van de top 25 cryptomunten.

De prijs van de Bitcoin in de afgelopen week

We voorzagen afgelopen week een positieve week voor de Bitcoin. Deze koersverwachting kwam voort uit technische analyses en de fundamentele factoren die op dat moment bekend waren.

In het begin van de week leek onze verwachting uit te komen, maar vanaf woensdag kenterde de markt. Sinds woensdagavond draaide het sentiment echter. Vitalik Buterin, Elon Musk en de SEC zorgden er daarna voor dat er een flinke koersdaling plaatsvond. Dat resultaat zien we terug, want het resultaat voor de Bitcoin over de afgelopen week was een verlies van 15,64%.

De actuele prijs van de Bitcoin

Op dit moment zien we dat de sell-off van de Bitcoin nog niet ten einde is. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 40.389,11 ($ 49.043,,04) en dat is 2,76% lager dan gisteren. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com de live Bitcoin prijs 24 uur per dag (en dus ook het weekend) volgen.

Onze koersverwachting voor de  Bitcoin prijs in de komende week

Aan de hand van de technische analyses en fundamentele factoren bekijken we de koersverwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week. Zoals we deze week weer konden leren kunnen fundamentele factoren zorgen voor een plotselinge wijziging van het sentiment op de beursvloer.

Technische analyses Bitcoin week 20

Als we de technische analyses volgen lijkt de koersval van de Bitcoin nog niet ten einde. Op basis van de trendanalyses zien we een sterk verkoopadvies en de oscillatoren geven een verkoopadvies.

Later in de week zien we dat de koersverwachting langzaam van ‘verkoop’ naar ‘neutraal’ verandert. Hierbij moeten we opmerkzaam zijn op het feit dat de koersdalingen die voor het begin van de week voorzien zijn een impact op de analyses voor later in de week kunnen hebben.

We zien echter ook een paar positieve factoren. Zo is de fear-and-greed index met 27 laag, hetgeen duidt op een neiging tot kopen. Ook zien we dat institutionele beleggers zoals MicroStrategy inmiddels weer instappen.

Ook zien we dat de RSI-index afneemt en tegen de 30 loopt. Dit is normaal gesproken een andere indicator dat er meer ruimte voor kopers komt.

Het feit dat de koers desondanks blijft dalen en inmiddels door het tweede steunniveau dreigt te dalen maakt dat de koopdruk vooralsnog niet al te groot is. Het derde steunniveau, op $ 47.796,84 komt in zicht. Dit lijkt cruciaal te worden om te bezien of de Bitcoin deze bear-aanval kan doorstaan.

Fundamentele analyses Bitcoin week 20

Helaas hebben we geen inzicht in de Twitter-agenda van Elon Musk terwijl deze wel grote invloed op de koersen blijkt te hebben. Op de cryptokalender zien we geen evenementen die naar verwachting de Bitcoin-koers kunnen beïnvloeden.

Op de algemene economische kalender zien we aanstaande woensdag de publicatie van de notulen van de laatste FOMC-vergadering op de agenda staan. In deze notulen vinden analisten vaak aanwijzingen over de handel in de komende periode en de verwachtingen ten aanzien van inflatie. Aangezien de Bitcoin als bescherming tegen inflatie gezien wordt kan een negatieve verwachting een positief effect op de koers hebben.

Ook staat voor volgend weekend de Eurotop op de agenda. Hoewel een directe invloed op de koers niet te verwachten valt geldt dit wel voor eventueel nieuws over inflatie en de ontwikkeling van de digitale euro.

Onze koersverwachting voor de prijs van Bitcoin in week 20

Al met al is er dus weinig positiefs te voorzien. We verwachten dan ook een negatieve prijsontwikkeling van de Bitcoin op basis van wat nu bekend is. Uiteraard kunnen zich fundamentele factoren voordoen die we nu nog niet kunnen voorzien, maar die wel invloed hebben op het sentiment op de cryptobeursvloer. Om deze zo snel mogelijk te ontdekken gebruiken veel beleggers on-chain metrics, waar je hier meer over kunt lezen.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 19 en actuele stand van zaken

Waar de Bitcoin een verlies leed was het voor cryptomunten een wisselende week. Daarmee is onze positieve verwachting ten dele uitgekomen. Als we naar de weekresultaten kijken zien we vooral dat Cardano (ADA) met een winst van 24,43% hoog scoort, maar dat de echte winst bij de DeFi-tokens te vinden was. Matic Network, Hex (HEX) en Aave (AAVE) noteren met respectievelijk 71,62%, 35,79% en 22,59% forse winsten.

Verliezers waren er uiteraard ook. Naast de Bitcoin was vooral VeChain (VET) in de top 25 de gebeten hond met een verlies van 23,93%. Ook opvallend is dat Dogecoin (DOGE) ondanks de Twitter-commotie in de afgelopen week 8,68% verloor.

Op dit moment zien we het wisselende beeld ook in de dagkoersen. De prijzen van cryptomunten zorgen voor uiteenlopende resultaten van een maximaal verlies van 13,84% voor de Shiba Ino (SHIB) tot een dagwinst van 29,20% voor Polygon (MATIC). Op de site van Tradeincrypto.com kun je het hele weekend alle live cryptoprijzen real-live volgen.

Koersverwachting prijzen top 25 cryptomunten week 20

Met de negatieve verwachting voor Bitcoin en de correlatie moeten we ook terughoudend zijn voor de verwachting van de resultaten van top 25 cryptomunten.

Qua fundamentele factoren zien we dat Bitcoin Cash (BCH) vandaag een mainnet-update uitvoert en dat Neo (NEO) maandag het RC2 testnet activeert.

Als we de technische factoren bekijken zien we op basis van de oscillatoren voor de top 25 alleen neutrale en verkoopadviezen. De trendanalyses laten een gemengd beeld zien. Gezien de correlatie met Bitcoin en het negatieve sentiment verwachten we echter dat de cryptomunten over het algemeen neutraal tot licht negatief zullen presteren.

Ook hier kunnen fundamentele factoren, zoals de Tweets van Elon Musk en zijn zoektocht naar milieuvriendelijke crypto de markt beïnvloeden, net als eventuele ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC.

Uiteraard doen we weer de hele week verslag van alle ontwikkelingen, er valt immers genoeg te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen