Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mei 2021
Leestijd: 6 minuten

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 19: onze analyses [video]

Het is weer zaterdag en dus weer tijd voor onze analyse van de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten voor de komende week. Het belooft een spannende week te worden, waarbij vanavond de toon gezet kan worden.

Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de koersverwachting van vorige week. Daarna analyseren we hoe deze uitkwam voor de grootste cryptomunt en analyseren we de huidige prijs van de Bitcoin. Daarna analyseren we de koersverwachting van de Bitcoin prijs voor de komende week. Tot slot doen we hetzelfde voor de top 25 cryptomunten. Onze volledige crypto koersverwachting van vorige week kun je hier nalezen.

De prijs van de Bitcoin in de afgelopen week

Op basis van onze koersanalyses van vorige week verwachtten we een positieve week voor de Bitcoin (BTC). Die verwachting kwam uit. Op het moment van schrijven is het weekresultaat van de Bitcoin + 3,83%.

Na een maandag met horizontaal prijsverloop zagen we koers in eerste instantie dalen. Ook dit hadden we verwacht gezien het CME-koersgat dat vorige week ontstond. De daling hield aan tot Bevrijdingsdag, waar de koers het laagste punt van de week bereikte op $ 53.464,37. Dit onder meer door nieuws vanuit de SEC. De dip was echter van korte duur, want na Bevrijdingsdag steeg de prijs van de Bitcoin weer.

De actuele prijs van de Bitcoin

Op het moment van schrijven blijft de prijs van Bitcoin stijgen en noteert de koers EUR 48.370,78 ($ 58.835,04) en dat is een prijsstijging van 4,86% van gisteren. Uiteraard kan je de live prijs van BTC 24 uur per dag en dus ook het hele weekend volgen op de site van Tradeincrypto.com.

De koersverwachting voor Bitcoin prijs voor de komende week (week 19)

Wederom vindt er na sluiting van de CME-optiebeurs een fikse koersstijging plaats, dus kan er net als vorige week, een koersgat ontstaan als de stijgende prijzen maandag nog op het bord staan.

De vraag is echter of dit maandag gebeurt. Zoals we in onderstaande analyse zien is de markt momenteel tweeslachtig.

Met de koersen op dit niveau kunnen we stellen dat de genoemde grens van $ 55.000,-  nog ver onder ons ligt. Aan de andere kant zien we dat de weerstand rond $ 58.000,- hardnekkig is.

Technische analyse Bitcoin week 19

Als we naar de technische analyses kijken zien we dat de trend-analyses een sterk koopsignaal geven voor de komende week. De oscillatoren laten ook een koopsignaal zien. Daarmee lijkt er dus weer een positieve week in het verschiet. We moeten echter waken voor te veel optimisme als we de fundamentele factoren bekijken.

Fundamentele factoren Bitcoin week 19

Als eerste fundamentele factor hebben we dus de harde weerstand rond $ 58.000,-. Hoe vaker de grootste cryptomunt hier het hoofd stoot, hoe groter de kans is dat de beren ingrijpen.

De tweede fundamentele factor zal vanavond zichtbaar worden. Hoe zal de cryptomarkt reageren op de gebeurtenissen rondom Dogecoin (DOGE), die ongetwijfeld zullen volgen (hierover meer bij onze koersverwachting voor de top 25 cryptomunten).

Als derde factor zien we dat de SEC van mening is dat Bitcoin geen ‘security’ is. Hierdoor lijkt de angst voor stappen tegen Bitcoin-handel in Amerika niet nodig.

Onze koersverwachting voor de prijs van Bitcoin in week 19

Al met al verwachten we dus een positieve week voor de Bitcoin, waarbij het van belang is dat de koers boven $ 55.000,- blijft en zo snel mogelijk door $ 58.000,- breekt. De gebeurtenissen rondom de Dogecoin (DOGE) kunnen hierbij van belang zijn.

Veel investeerders kiezen er in zo’n situatie voor om rekening te houden met zowel een dalende als een stijgende markt. Hoe je in zo’n onzekere situatie handelt in crypto legden onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder uit.

Na de Bitcoin bekijken we uiteraard ook de koersverwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 18 en actuele stand van zaken

Op basis van onze koersanalyse van vorige week verwachtten we een positieve week voor de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook deze verwachting kwam, met uitzondering van de NFT-coins,, uit. De enige verliezers in de afgelopen week waren Uniswap (UNI), Sola Token (SOLAR) en Filecoin (FILE). Zij verloren respectievelijk 5,98%, 7,01% en 6,46%.

Zoals gezegd waren de overige koersen positief, waarbij de top 3 gevormd werd door Ethereum Classic (ETC), Dogecoin (DOGE) en Eos (EOS), met weekrendementen van respectievelijk 166,40%, 91,47% en 60,04%.

Op dit moment zien we in het live overzicht met cryptoprijzen vooral positieve koersen. Opvallende dissonant is Ethereum Classic (ETC), die 17,79% van het weekrendement inlevert. Grootste stijger is Dogecoin (DOGE), dan + 16,97% noteert.

Koersverwachting prijzen top 25 cryptomunten week 19

Uiteraard bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten de technische analyses en fundamentele factoren, die deze week belangrijk kunnen zijn.

De technische trendanalyses laten ook voor de komende week voor alle cryptomunten uit de top 25 cryptomunten met uitzondering van de zogenoemde stable coins koopsignalen zien, waarbij de meeste zelfs sterk zijn.

De oscillatoren zijn voorzichtiger. Daar zien we voor het overgrote deel neutrale signalen.

Qua fundamentele factoren belooft de crypto-agenda alleen de upgrade bij Bitcoin Cash (BCH), die voor 15 mei gepland staat. Afhankelijk van de verwachtingen kan hier voorafgaand aan de update meer volatiliteit ontstaan.

De meest belangrijke fundamentele factor die we nu kunnen voorzien gaat vanavond een rol spelen. Dan neemt Elon Musk namelijk de gastpresentatie van SaterdayNightLife voor zijn rekening. In aanloop naar deze gebeurtenis benoemde hij zichzelf dan ook als ‘The Dogefather’.  Dit leidt tot veel speculatie dat Musk vanavond met nieuws over crypto, in het bijzonder de Dogecoin (DOGE) komt. Hierdoor zien we veel particuliere beleggers instappen en de koers snel stijgen.

Wanneer de verwachting uitkomt kan dit een verdere koersexplosie tot gevolg hebben en positief zijn. Aan de andere kant zien we dat steeds meer partijen waarschuwen voor een bubbel en een forse correctie verwachten als Musk geen of tegenvallend Dogenieuws heeft. Ook Musk zelf probeerde de verwachtingen te temperen en riep op tot voorzichtigheid.

Als de koersexplosie van de Dogecoin (DOGE) inderdaad een luchtbel blijkt en na de presentatie van SNL uit elkaar spat kan dit tot een fikse dip in de cryptokoersen leiden. Dit temeer omdat zo’n dip vooral particuliere investeerders raakt en er zondag veel minder professionele handelaren actief zijn. Hierdoor kan eventuele paniek zich relatief lang uitbreiden.

Kortom, het lijkt erop dat we aan het begin van de week een indicatie zien over hoe de week zal voorlopen. Aangezien we dit nu nog niet in kunnen schatten houden we onze koersverwachting op neutraal tot positief. Afhankelijk van wat er gebeurt komen we morgen (zondag) met een Doge-special als er spannende ontwikkelingen zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!