Jupiter’s Legacy: acteurs doen een boekje open over nieuwe Netflix-serie

Films & Series Jeroen Kraak 8 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Jupiter’s Legacy staat sinds dit weekend op Netflix. Wij spraken met acteurs Andrew Horton, Elena Kampouris en Mike Wade over het superheldenepos.

Jupiter’s Legacy is de eerste echte superhelden-original op Netflix. De serie gaat over een groep oudere superhelden en de kinderen die het stokje over moeten nemen. Over de manier hoe verschillen ze echter van mening. Dat zorgt flinke conflicten. Wij spraken drie van de jongere superhelden: Andrew Horton (Sheldon Sampson), Elena Kampouris (Chloe Sampson) en Ian Quinlan (Hutch) over de nieuwe serie en hun startende carrière.

Jupiter’s Legacy: Netflix verpulvert alle Marvel-series op Disney+

Jullie spelen jongen opkomende superhelden in Jupiter’s Legacy, maar tegelijkertijd zijn jullie ook jonge opkomende acteurs. Is jullie leven vergelijkbaar met elkaar?

Elena: “We gaan meteen diep! Ik weet het niet. Voor Chloe geldt dat ze echt in een Hollywood-wereld leeft als influencer. Dat was voor mij een fijne rol om mezelf in te leven. Ze kent veel pijn, veel bagage en heeft ook te maken met de invloeden van mensen om haar heen. Haar leven ligt daarom ook onder een microscoop. Zo voelt alsof ze niet kan voldoen voldoen aan haar vader en de gehele wereld. Daarom ben ik ook blij dat de schrijvers van Jupiter’s Legacy ook moeilijke problemen als drugsverslaving niet schuwen. Dat is belangrijk en dat vind ik juist goed aan de serie. Het is een mix tussen superhelden actie en de menselijke kant. Dat maakt het voor ons juist fijn. Wij acteurs zijn geen superhelden maar gewoon mensen. Ook wij hebben problemen.”

Ian: “Als je naar Hutch en mezelf kijkt vind ik een ding echt heel cool: niemand weet wie Hutch is, maar als hij komt maakt hij een geweldige impressie. Net zoals ik in mijn gewone leven!”

Andrew: “De overeenkomst tussen Brandon en mezelf is dat we allebei ons best doen en daarin gewoon falen!”

Jupiter's Legacy Elena Kampouris Netflix
Elena Kampouris als Chloe Sampson in Jupiter’s Legacy. (Afbeelding: Netflix)

Zijn deze comic-book series de heilige graal? Je komt in een andere wereld terecht waarbij fans via cosplay jou na gaan doen en dat je veel aandacht krijgt?

Andrew: “Ik ben het er mee eens. Er is niet iets als teveel superhelden. De aandacht is heel spannend en eng tegelijkertijd. Ik hoop dat we eigen poppen en beeldjes krijgen want dat is de kers op de taart! Kun je het jezelf voorstellen: de limited edition box die over 100 jaar flink veel geld waard is? Het is een geweldig universum. Daarnaast is het ook gewoon echt een geweldige rol. Wanneer krijg je de kans om superkrachten te hebben? Het is een bucketlist voor elke acteur.”

Ian: “Toen ik opgroeide wilde ik altijd de dolk van de groene PowerRanger. Het lijkt me echt cool dat kinderen straks mijn superheldengadget willen hebben!”

Wat was het meest indrukwekkende aan jullie rol in Jupiter’s Legacy?

Ian: “Dat was samen met Elena. We gaan naar Hutch zijn speciale workshop. Ik zag het pas aan het eind van de shoot en moest bijna een traantje laten. Daar pas zag ik hoe erg hij bezig was met de zoektocht naar zijn vader. Het ontroerde me echt en gaf me kippenvel. Toen voelde ik echt wat mijn karakter in Jupiter’s Legacy doormaakte.”

Elena: “Ik hou nu eenmaal van vechten. Toch dacht ik daar niet aan voordat we de stunts gingen doen. Toen zag ik het harnas en touwen waarmee het lijkt alsof we vliegen. Ik dacht: oh shit, dit is echt! Ik zag de anderen en die deden het echt professioneel. Ze riepen: “Hoger, hoger!” Ik werd toen echt nerveus. Bovendien zit zo’n harnas ook echt niet lekker. Het trekt omhoog op plaatsen waar je dat liever niet wil! Ik was echt bang en hyperventileerde, maar gelukkig stelde het stuntteam me op het gemak. Toen ik eenmaal in de lucht was voelde het geweldig! Ik heb mijn angst voor hoogte overwonnen! Misschien heb ik voortaan ook een harnas en een stuntteam nodig als ik naar boven met de lift ga!”

Andrew: “Voor mij was het moeilijkste om de begrafenisscène te spelen. Dat was heel uitdagend, want het was een van mijn auditiescènes voor Jupiter’s Legacy. Het bleef maar rondgaan in mijn hoofd en er stond voor mij veel druk op. Het moest echt natuurlijk zijn en daarbij moest ik ook nog zes uur achter elkaar huilen voor de opnames. Ik kreeg er hoofdpijn van! Ik was echt uitgedroogd daardoor.”

Jupiter's Legacy Ian Quinlan Netflix
Ian Quinlan als Hutch in Jupiter’s Legacy. (Afbeelding: Marni Grossman/Netflix)

Hoe was het om stunts doen?

Ian: “Geen van mijn stunts waren voor een greenscreen. Ik werd letterlijk gewurgd! Het was echt. We zijn allemaal gewond geraakt. Het was wel leuk hoor.”

Andrew: “Een superheldenpak met een cape aandoen verandert jouw mentaliteit. Het geeft je het gevoel van kracht en je gaat je echt een superheld voelen. Iedereen schreeuwt en vecht en laat je alles echt geloven. Maar als je als acteur zelf niet gelooft wat je doet, dan ben je geen goede acteur.”

Elena: “Supersnelheid lijkt echt onmogelijk op televisie, maar als je het moet uitvoeren is het compleet het tegenovergestelde. Je rent langzaam en lijkt daarbij op een T-rex. Totaal geen coole superheld. Als je het dan terugziet, ziet het echt glamoureus eruit. Het team doet hun werk geweldig.”

Jupiter’s Legacy is vanaf nu te zien op Netflix!

Marvel-fans opgelet: dit zijn alle films en series die op de planning staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!