WANT Crypto update: prijs Bitcoin en crypto bullish. Wat gebeurt er?

Tech Robert Kroes 24 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Hopelijk geniet je van een fijne Tweede Pinksterdag. De cryptomarkt is ook vandaag actief, dus bekijken we de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Aan de hand van de Fibonacci analyse voor de Bitcoin en een overzicht van de altcoins bekijken we waarom de cryptomarkt zo snel herstelt.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 cryptomunten exploderen

Tot gisteren zagen we dat de correctiegolf in de cryptomarkt voortduurde, maar vanochtend herstellen de prijzen. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 29.967,70 ($ 36.465,65) en dat is 4,29% hoger dan gisteren, maar nog lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van afgelopen zaterdag.

Het herstel van de Bitcoin is natuurlijk mooi, maar steekt nog schril af tegen het herstel van de prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien over de hele linie groene cijfers, waarbij Polygon (MATIC) de prijsstijgingen aanvoert met een resultaat van 49,55% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat veel meer cryptoprijzen met dubbele cijfers stijgen.

Fibonacci analyse van de Bitcoin prijs

Op dit moment beweegt de Bitcoin koers langs het 61,8% niveau. Hiermee ontstaat een complex beeld, dat duidt op een wisselvallige vooruitblik. Deze wordt met name bepaald door het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 21 dagen (­± $ 36.000,-). Als de koers daarboven blijft is de verwachting dat er een nieuwe bullish golf ontstaat. Als de koers niet zover herstelt is een verdere daling (een vijfde bearish golf) te voorzien en kan de koers, zoals we eerder zagen, onder $ 30.000,- komen.

Merkwaardige patronen in prijzen van Altcoins

Bij de andere cryptomunten zien we opmerkelijke koerspatronen. Nadat Polygon (MATIC) en Maker (MKR) ieder zwaar daalden (zo’n 70%) in de afgelopen correctiegolf, zien we ze nu harder dan gemiddeld stijgen.

Bovendien is het enthousiasme in het algemeen weer groot door de positieve volatiliteit. Hoewel dit een aantrekkelijk vooruitzicht lijkt is voorzichtigheid geboden. Een (te) snelle koersstijging leidt vaak ook tot een correctie op korte termijn. Het zijn dus interessante tijden, die zeker de moeite waard zijn om te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen