Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 mei 2021

WANT Crypto update: prijzen Bitcoin en crypto rood. Onze verwachting

Inmiddels is de handelsweek in Amerika voorbij. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. We bekijken de verwachtingen voor de komende dagen en op langere termijn.

Uiteraard beginnen we met de live prijs van de Bitcoin en live prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten kleuren weer diep rood

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 38.822,65 ($ 35.022,94) en dat is 9,92% lager dan gisteravond.

Ook de andere live prijzen van cryptomunten uit de top 25 kleuren donkerrood. Relatief gezien presteert de Bitcoin namelijk nog redelijk goed. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 18,77% inlevert. In het overzicht van Tradeincrypto.com, waar je de live cryptoprijzen 24 uur per dag kunt volgen, zien we dat veel cryptomunten het verlies in dubbele cijfers schrijven.

Waarom crasht de Bitcoin en wat verwachten we de komende dagen?

Waar analisten gisteravond nog rekening hielden met een rally kijken we vandaag tegen een fors verlies aan. Overigens begon de dag goed, maar keerde het sentiment vanmiddag. In een uur tijd daalden de cryptoprijzen snel. Een directe oorzaak is (nog) niet aan te wijzen.

Qua fundamentele factoren was er natuurlijk de expiratie van de Bitcoin- en Ethereum-opties, maar deze was zoals verwacht neutraal tot licht positief. Verder was de topman van de Japanse bank negatief over Bitcoin en kondigde Zuid-Korea een inkomstenbelasting van 20% op crypto-transacties aan. We betwijfelen echter of deze mededelingen tot deze koersval leidden.

Het is waarschijnlijker dat een onderbreking van het herstel tot paniekverkopen heeft geleid en dat we deze sneeuwbal nu terugzien. Dit gevoel hebben ook Amerikaanse analisten.

Verwachting Bitcoin-prijs op korte termijn

In verband met Memorial Day zijn de financiële markten in Amerika namelijk maandag gesloten. Zij verwachten door de ontwikkelingen van vandaag dan ook een bloedbad in Memorial Day weekend (enig drama is de Amerikanen niet vreemd) en voorzien verdere dalingen. Zij richten zich zelfs op een instapkoers van $ 27.000,- voor de Bitcoin.

Dit klinkt negatief, maar het gaat te ver om over doemdenken te spreken. Waar grote investeerders namelijk tot voor kort al een dip kochten op $ 48.000,- bewegen zij nu niet terwijl de koers richting $ 35.000,- daalt. Hierdoor worden steeds meer technische korte termijn analyses voor de Bitcoin prijs bearish.

Vooruitblik cryptomarkt op langere termijn

Met deze overwegingen is het vooruitzicht voor de Bitcoin op korte termijn niet al te best. Toch gaan investeerders er nog steeds vanuit dat een Bitcoin koers van $ 100.000,- nog dit jaar bereikt zal worden. Men bekijkt hierbij vooral de activiteiten op de Blockchain.

Overigens is het wel de vraag hoe lang Bitcoin de nummer 1 positie zal in blijven nemen op basis van marktkapitalisatie. Bloomberg strateeg Mike McGlone signaleert namelijk dat de verbeteringen die Ethereum aan de Blockchain toevoegt in het kader van project Ethereum 2.0 bijzonder populair zijn. Hij stelt zelfs dat Ethereum voor de Fintech-sector vergelijkbaar is met de positie van Bitcoin ten opzichte van goud.

Hij sluit dan ook niet uit dat niet Bitcoin, maar Ethereum op langere termijn de populairste cryptomunt zal blijken. Of dat al in 2021 is valt te bezien.

 

Reageer op artikel:
WANT Crypto update: prijzen Bitcoin en crypto rood. Onze verwachting
Sluiten