WANT Crypto update: prijzen Bitcoin & crypto dalen, horroranalyses [video]

Tech Robert Kroes 9 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse beurs gesloten en is de handel al even gaande op de Aziatische beurzen. Dat helpt niet veel want de prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten blijven dalen. Daarmee ontstaan horroranalyses voor Bitcoin en Cardano. Ook is er een munt die misschien wel profiteert.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, net als prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 27.510,,67 ($ 33.483,83) en dat is 1,88 % lager dan gisteravond.

Ook de andere live cryptoprijzen zijn hoofdzakelijk negatief. De uitzondering die de regel bevestigt is Solana (SOL), dat 4,62% koerswinst in 24 turbulente uren realiseert. Grootste daler is Filecoin (FIL)<, dat 12,75% aan waarde verliest in 24 uur.

Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen direct volgen.

Gaat de Bitcoin terug naar $ 20.000,-?

De daling van de Bitcoin en de aanhoudende schrik door de acties van de FBI zorgden vanmiddag al voor meer gematigde koersverwachtingen. Nu de prijsdaling aanhoudt voorzien sommige analisten een nog forsere koersdaling. Zij trekken een vergelijk met de situatie in 2017, waarin men in aanloop naar een nieuw koersrecord dacht dat de bomen in de hemel groeiden. In een maandanalyse laten zij zien hoe vergelijkbaar de situatie is en houden zij rekening met een koersval naar $ 20.000,-.

Een factor die een groot verschil maakt is dat de institutionele beleggers nu veel actiever zijn. Zo laat MicroStrategy zich niet afschrikken door de correcties van de laatste weken. Zij presenteerden vandaag het plan om een forse obligatielening uit te geven om met de opbrengst nog verder in Bitcoin te investeren.

Hoewel $ 20.000,- daarmee een wat al te zuur koersdoel lijkt voorzien steeds meer analisten koersdalingen. Zo voorziet men een ‘doodskruis’, waarmee de koers verdere verkoopdruk krijgt. Ook op basis van de Elloitt Waves theorie moet de bodem lager gezocht worden, namelijk op $ 26.000,- voordat er een bull-rally verwacht kan worden. Het positieve is dat men na deze teruggang dan wel een langdurige rally tegemoet zou kunnen zien, waarbij de Bitcoin koersen tussen $ 90.000,- en $ 110.000,- kan noteren.

Ook slechte vooruitzichten voor prijs Cardano (ADA)

De nieuwe malaise op de cryptobeurzen heeft niet alleen gevolgen voor de Bitcoin. Ook de Cardano (ADA) wacht volgens onderstaande video-analyse een zware correctie.

Ook hier lijkt het erop dat men met een bodem van $ 0,50 wel heel negatief rekent, maar we zagen al eerder dat de crypto-industrie dergelijke grote koersschommelingen ook niet schuwt.

Toch brengen de analyses niet alleen maar kommer en kwel.

Ripple (XRP) verdedigt grens en kan daarmee een raket lanceren

De analyses laten namelijk ook zien dat Ripple (XRP) juist weerstand biedt aan de toenemende druk van de beren en de koers van $ 0,71 kan handhaven. Daarmee lijkt de munt klaar voor een enorme rally die een prijsstijging van 600% kan realiseren. Hiermee zou de koers naar $ 5.50,-. Hiermee zou het record van $ 2,77, dat op 7 januari 2018 gevestigd werd, verbleken. In onderstaande analyse kan je de onderbouwing voor deze enorme koersstijging bekijken.

Het lijkt er dus op dat we het einde van de beweeglijkheid (volatiliteit van de markt dus nog niet gezien hebben. Uiteraard blijven wij de zaken volgen en jou dagelijks op de hoogte houden. In onzekere beurstijden is eigen onderzoek namelijk des te noodzakelijker.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen