Bitcoin update: prijs Bitcoin neutraal, crypto stijgt. Whales en ‘risky level’

Tech Robert Kroes 15 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag ook weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we een bijzondere whales-transactie. Tot slot bekijken we wat het ‘risky level’ van de Bitcoin is en wat dit betekent.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.694,55 ($ 57.704,46). Dit is 0,18%  hoger dan tijdens de crypto update van gisteravond.

Het sentiment bij de overige cryptomunten is nog steeds positief, al zien we nu ook wat verliezers als we de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken. De grootste verliezer is momenteel Shiba Inu (SHIB), dat 3,90% verliest. Grootste winnaar is Axie Infinity (AXS), dat 12,31% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat is het ‘risky level’ van de Bitcoin?

Analist Richard Henry Suttmeier liet voor Forbes zijn licht schijnen over de te verwachten Bitcoin koers in een opvallende en gedetailleerde technische analyse. Hij komt op basis van diverse technische analyses tot de conclusie dat het ‘risky level’, oftewel het koersdoel voor oktober op $ 57.814,- ligt. Hier ging de Bitcoin vandaag doorheen en dit maakt de prijsverwachting voor de rest van de maand onzeker volgens Suttmeier.

Aangezien de Forbes-auteur een aantal bekende technische indicatoren zoals de diverse voortschrijdende gemiddelden en pivot-niveaus combineert met zijn eigen analyses die hij niet deelt voert het iets te ver de analyse hier te bespreken. Uiteraard kan je hem wel nalezen. Op basis van het feit dat het koersdoel zo vroeg in de maand bereikt is stelt hij voor langzaam winst te nemen. Hij vindt het echter nog te vroeg om op een koersverlaging te speculeren met put-opties, maar geeft wel aan dat we bij een dalende koers moeten wachten op de dip. Deze ligt volgens hem op $ 45.713,-. Gezien alle bullish ontwikkelingen van de afgelopen dagen lijkt dat moment echter ver weg.

Opvallende whales-transactie houdt BTC-community bezig

De derde grootste Bitcoin whale ter wereld handelt frequent. Mensen volgen de patronen van deze whale aan de hand van de public key. Een van de volgers zit op Twitter. Hij ontdekte een bijzonder patroon. Nadat deze grote whale in september op grote schaal Bitcoin kocht tijdens de dips was de whale in Oktober (en de laatste periode van september) enkel aan het verkopen. Ook gisteren verkocht hij een aanzienlijk deel van zijn BTC bij een koers van rond $ 56.000,-. Vandaag kocht dezelfde whale echter weer 1/3 van de BTC die gisteren verkocht werd terug tegen een koers van $ 57.000,-. De hele lijst met transacties zie je hieronder.

Nu lijkt deze transactie op het eerste gezicht vreemd. Nader bekeken is het echter minder vreemd dan het lijkt. Als je namelijk niet in één van de grote valkuilen voor beginnende investeerders wilt vallen is het belangrijk emoties uit te schakelen en conform een vaste strategie te handelen. Het kan natuurlijk goed zijn dat de factoren die deze whale voor zijn strategie gebruikt zo veranderden dat gisteren een verkoopadvies en vandaag een koopadvies verscheen.

Het is dan juist een teken van professioneel beleggen om de signalen te volgen, ook al lijkt dat in eerste instantie niet logisch. Feit is dat er dus klaarblijkelijk volgens het strijdplan van deze grootverdiener uitzicht is op verdere koersstijgingen. Wij zijn benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen