Crypto update: prijs Bitcoin en co stijgen, Crypto in F1 en de cryptohamster

Tech Robert Kroes 14 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken zoals gebruikelijk de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we geruchten over Ethereum (ETH) als hoofdsponsor van een Formule 1 team. Tot slot introduceren we de cryptohamster.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt weer, top 25 cryptomunten ook positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.967,30 ($ 57.619,-). Dit is 3,34% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Waar we eerder deze week zagen dat de Bitcoin en de andere cryptomunten uit de top 25 haast tegengesteld aan elkaar handelden is dat nu anders. Ook de rest van de top 25 cryptomunten schrijft namelijk op enkele uitzonderingen na positieve resultaten. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat 4,42% verlies noteert. Grootste winnaar in 24 uur is PolkaDot (DOT) met een resultaat van + 19,39%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Wordt Ethereum (ETH) de volgende crypto sponsor in de Formule 1?

Volgens een lek bij Ethereum (ETH) heeft men grootse plannen. Men wil een grote sponsor in de Formule 1 worden. Hoewel alle teams commentaar weigeren lijken de geruchten serieus. De website die het nieuws onthult beweert dat Ehtereum (ETH) wel eens één van de grootste sponsoren kan worden.

Dat wil wat zeggen, want de site crypto.com heeft al een sponsordeal van $ 100 miljoen met de F1-organisatie zelf gemaakt en sponsort daarnaast het team van Aston Martin. Als de deal doorgaat zou de naam van de cryptomunt al in het komend seizoen op de racewagens van één van de teams te zien zijn.

De kans dat Max Verstappen volgend jaar in een Ethereum (ETH)-auto rondrijdt is overigens niet al te groot. Net als McLaren sloten zij namelijk eerder deze zomer een sponsorovereenkomst met Tezos (XTZ). Al eerder sloot de F1 een samenwerking voor NFT’s en een spel op de Blockchain. We zijn dus benieuwd met welk raceteam Ethereum (ETH) één van de acht speelt. Of er een direct verband is tussen het gerucht en de huidige prijs valt nog niet te zeggen, maar feit is dat de Ethereum (ETH) prijs 2,78% stijgt naar $ 3.579,23.

Beleg jij beter dan de crypto hamster?

Na de beleggende beursgorilla Jacko en goudvissen die voetbaluitslagen voorspellen hebben we een nieuwe hype, de crypto hamster. Tijdens de Coronacrisis sloeg de verveling toe bij twee Duitsers. Zij dachten dat hun hamster betere beleggingsresultaten kon halen dan veel mensen die zonder kennis van zaken in crypto beleggen. Zij besloten de proef op de som te nemen. Het beest kreeg een eigen kantoor in de hamsterkooi. Via de tredmolen kiest hij de cryptomunt waar hij mee aan de slag wil. Loopt hij door één buis dan is het een koopadvies, loopt hij door de andere dan wil hij verkopen. De signalen worden live via Twitter gedeeld. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Inmiddels wint het beest razendsnel aan populariteit. Zo heeft hij een eigen YouTube-kanaal en zijn er al diverse cryptomunten. Dat is minder gek dan het klinkt. De hamster blijkt namens volgens zijn eigen performance review erg goed te presteren.

Ook veel bekende namen uit de cryptowereld constateren dat hij het wel erg goed doet, getuige onder meer deze Tweet van Tron (TRX) oprichter Justin Sun.

De vraag is echter hoe lang de voorspellende gaven van de crypto hamster te benutten zijn. Er zijn namelijk drie problemen.  Allereerst is de gemiddelde levensverwachting voor hamsters zo’n 2 tot 3 jaar. Daarnaast is er een praktisch probleem. De hamster doet zijn naam eer aan en eet zich vol voor de winter. Hierdoor kan hij soms niet meer door de buizen en moet hij achteruit terug. Het is dus onduidelijk of hij dan wel of geen transactie wil doen. Tot slot moet deze schattige day-trader binnenkort sowieso tijdelijk stoppen aangezien zijn winterslaap eraan komt.

Wij blijven dus op zoek naar andere bronnen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen