Bitcoin update: koers Bitcoin daalt, crypto stijgt. JP Morgan en SEC aan zet

Tech Robert Kroes 13 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika weer gesloten. Wij maken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten op. Wij staan stil bij drie factoren die de prijsdaling van Bitcoin kunnen verklaren.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 48.346,48 ($ 55.934,-). Dit is 2,38% lager dan gisteravond, al was de Amerikaanse markt toen gesloten.

Waar we eerder zagen dat de top 25 cryptomunten vaak achter bleef bij de stijging van de Bitcoin zien we nu het tegenovergestelde. Waar de prijs van de Bitcoin daalt is het sentiment bij de andere cryptomunten uit de top 25 juist positief. Er wordt hier en daar wel verlies geschreven. Grootste verliezer is Filecoin (FIL), dat 4,66% verliest. Bij de cryptomunten die een winst noteren presteert BinanceCoin (BNB) het beste met een resultaat van + 7,06%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

3 mogelijke redenen voor daling van de Bitcoin prijs

Na de positieve koersen van de afgelopen tijd valt het op dat de Bitcoin ineens enkele procenten daalt. Uiteraard is de vraag wat deze daling kan verklaren. Wij zetten 3 mogelijke redenen op een rij.

Natuurlijke correctie voor BTC

Allereerst is het na een periode van koersstijging niet vreemd dat er een correctie volgt. Met een maandresultaat van ruim 24% en een weekresultaat van 13,81% (ondanks het verlies van vandaag) presteert de grootste cryptomunt nog steeds goed. Bovendien vecht de munt met een van de laatste grote weerstandszones tussen $ 58.000,- en $ 60.000,-. In het zicht van dit plafond is het te verwachten dat beleggers hun winst nemen. Toch zijn er twee andere factoren die ook een rol spelen.

We zagen dat de Bitcoin prijs vanmiddag nog op een winst stond. De verliezen zijn dus veroorzaakt sinds de Amerikaanse markt open ging. Aangezien de financiële markten in Amerika gisteren dicht waren is het dus logisch dat er vandaag een verlate reactie op recente gebeurtenissen volgt.

JP Morgan is (weer) negatief over de Bitcoin

Een van de gebeurtenissen die tot zo’n verlate reactie kunnen leiden is het commentaar dat Jamie Dimon, CEO van JP Morgan gisteren tijdens een event gaf. De relatie tussen JP Morgan en cryptovaluta is lastig. Lange tijd was het standpunt van de grootbank dat Bitcoin eigenlijk een vorm van oplichting was, maar de afgelopen tijd was de bank beduidend positiever over Bitcoin en crypto. Dit zorgde voor vertrouwen bij met name conservatievere en institutionele beleggers. Met zijn pittige opmerkingen, die je hieronder kunt bekijken, neemt Dimon een deel van dat vertrouwen voor zijn achterban weg.

Daarnaast was het vandaag weer business as usual in Amerika. Dit betekende nieuws dat van invloed is op de koers van de Bitcoin.

Amerikaanse regeldruk op crypto neemt toe

Direct na de vrije dag kwamen er weer diverse geluiden vanuit de overheid over regelgeving op het gebied van crypto. Zo wil men een wet invoeren die het verplicht maakt om aanvallen met ransomware openbaar te maken. Dit leidt tot zorg voor bedrijven omdat zij dit soort incidenten het liefst buiten de media houden. Daarnaast zijn cryptovaluta helaas populair onder criminelen om betalingen voor Ransomware te laten plaatsvinden. Als bekend wordt dat bedrijven veel crypto bezitten kunnen zij makkelijker slachtoffer worden.

Daarnaast haasten Democratische SEC-bestuurders zich om het Republikeinse voorstel om de lancering van cryptomunten (de zogenaamde ICO’s) buiten SEC-controle te laten af te keuren. Hierdoor lijkt zo’n ‘safe harbor’ voorlopig van de baan. Hoewel dit niet direct de Bitcoin raakt maakt nieuws over regelgeving investeerders nerveus en ook hoge cryptobomen vangen veel wind.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Inmiddels zien we dat de correctie de Bitcoin prijs niet onder de $ 55.000,- heeft gebracht. Ook zien we dat de koersdaling van de grootste cryptomunt alweer terugloopt. Het lijkt er dus op dat de markt zich snel herstelt. Zoals we eerder aangaven voorzien we een bullish scenario op korte termijn zolang de Bitcoin boven $ 55.000,- blijft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen