Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, crypto daalt. BTC koersverwachtingen

Tech Robert Kroes 12 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we koersverwachtingen voor de Bitcoin op korte, middellange en lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.260,99 ($ 56.904,70). Dit is 0,86% hoger dan gisteren toen wij onze crypto koersverwachting schreven.

Het sentiment bij de top 25 cryptomunten is nog steeds voornamelijk negatief. Een van de weinige uitzonderingen is Shiba Inu (SHIB), dat een winst(je) van 0,54% noteert. Onder de verliezende cryptomunten zien we fikse tegenvallers. Grootste verliezer is Avalanche (AVAX), dat 11,63% verliest. Er zijn echter meer cryptomunten die het verlies in dubbele cijfers noteren. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin koersverwachting op korte termijn

Op korte termijn zien we diverse bullish signalen. Zo loopt het aantal gebruikers van Bitcoin snel op. Ook blijkt uit data dat het aantal investeerders in de markt weer toeneemt. Op basis van historische analyses ziet men dit als een bullish teken. Daarbij nemen de activiteiten van ‘entities’ (klusters van BTC-adressen die gecontroleerd worden door één entiteit) toe. Ook het aantal institutionele investeerders neemt toe.

Alsof dat nog niet genoeg is ziet Glassnode ook dat het voortschrijdend gemiddelde over 100 en 200 dagen een zogenaamd golden cross vormen. Ook dit is bijzonder bullish. Het is 16 maanden geleden dat dit gebeurde. Toen ontstond er een langdurige bull-run die de koers van $ 8.300,- (in juuni 2020) naar $ 64.801,- (in april 2021) leidde. Ook daarvoor, toen we hetzelfde gouden kruis in mei 2019 zagen, verdubbelde de Bitcoin-koers. Men verwacht dus dat op korte termijn de grens van $ 60.000,- gepasseerd moet kunnen worden en dat men op langere termijn ook positiviteit kan verwachten.

PlanB en Pompliano zien Bitcoin volgend jaar al hard stijgen

De Nederlandse analist PlanB was te gast bij de bekende podcast van Anthony Pompliano. Daar was veel om te doen, want YouTube verwijderde het interview in eerste instantie. Inmiddels is het interview weer online. We weten dat PlanB een Bitcoin bull is, maar dit interview is wel heel enthousiast. Zij verwachten zelfs dat het volgend jaar al mogelijk is om een koers van $ 300.000,- voor de Bitcoin te zien. Hoe dit kan bespreken zij in onderstaand interview.

Wat is Bitcoin in 2030 waard?

Hoewel de Bitcoin prijs op lange termijn zeer lastig te voorspellen is wagen sommige analisten zich al aan de verwachting voor de Bitcoin prijs in 2030. Op basis van inschattingen van experts verwacht men een waarde tussen zo’n $ 397.000,- en $ 500.000,- per Bitcoin. In het artikel worden veel veronderstellingen gedaan, maar het bekijken van de voorspellingen van diverse influencers is wel leuk, zeker omdat men wat voorspellingen uit het verleden tegen het licht heeft gehouden.

Wij kiezen er vooralsnog voor om de Bitcoin en cryptomarkt dagelijks te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen