Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto daalt. XRP update en bizarre NFT

Bij het einde van de Amerikaanse handelsdag bekijken we zoals gebruikelijk de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Deze handelsdag was overigens minder spannend dan anders aangezien de Amerikaanse financiële markten vandaag gesloten zijn. Daarnaast bekijken we wat we de komende dagen kunnen verwachten van de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC. Ook bekijken we een bijzondere NFT transactie.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door terwijl cryptomarkt daalt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.388,38 ($ 57.095,66). Dit is 4,31% hoger dan gisteravond en ook fors hoger dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse markt afgelopen vrijdag.

Voor de overige cryptomunten is de koersontwikkeling niet onverdeeld positief. We zien wel groene cijfers. Grootste stijger is wederom de Shiba Inu (SHIB), die 13,06% stijgt. Er worden echter meer negatieve koersen geschreven. Grootste daler is Solana (SOL), die 5,05% verliest in 24 uur. Dit verschil tussen de Bitcoin prijs en andere Altcoins sluit aan bij de tendens die we vanmorgen tijdens onze crypto koersverwachting beschreven. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Naast de Bitcoin: update Ripple (XRP) vs. SEC

Een van de andere cryptomunten naast de Bitcoin die deze week in de spotlight kan komen. Zo gaat men in de komende periode door met het vergaren van expertverklaringen. Hiertoe komt men de komende week tot het onthullen van de expert getuigen aan de kant van Ripple. Ook zinspeelt Ripple (XRP) advocaat John Deaton erop dat men een onafhankelijke expert in blockchain en decentralisatie als getuige zal brengen.

Daarnaast komt er een rol voor de houders van XRP. Zij zijn benoemd tot zogenaamde ‘vriend van de rechtbank’. Deze status wil zoveel zeggen als dat men zonder angst voor vervolging kan verklaren over wat er gebeurd is. Ook worden er nog diverse documenten ingebracht. In een podcast legt de advocaat van Ripple (XRP) uit wat we de komende tijd kunnen verwachten.

Wat de input van de ontwikkelingen op de prijsontwikkeling van Ripple (XRP) zal zijn is natuurlijk afhankelijk van hoe de rechter op de ontwikkelingen zal reageren. Op dit moment noteert de Ripple (XRP) prijs EUR 0,977. Dit is 1,64% lager dan gisteren.

Bizarre NFT ontwikkeling

Op het NFT fi platform sloten twee crypto-investeerders een transactie waarbij de ene partij 3,5 ETH (zo’n $ 12.600 huidige waarde) leende met een NFT als onderpand. Deze NFT met als titel “Elevated Destructions” is bijzonder en maakt deel uit van de ‘Art Blocks Curated’ set. Op het moment van lenen werd de waarde van dit virtuele kunstwerk geschat op $ 39.600,-.

Helaas kon degene die de ETH geleend had niet aan zijn of haar verplichten voldoen. Hiermee verviel de NFT aan degene die hebt bedrag had uitgeleend. De druiven waren erg zuur voor de schuldenaar, want door de juichstemming rond NFT’s die inmiddels gaande is was het kunstwerk inmiddels $ 340.000,- waard. Degene die zijn ETH uitleende heeft achteraf dus toch een goede deal gedaan.

Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen rondom digitale kunst en de Ripple (XRP) volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto daalt. XRP update en bizarre NFT
Sluiten