Crypto update: Prijs Bitcoin stabiel, markt daalt na dreiging en crypto crime

Tech Robert Kroes 8 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is men in Amerika ook aan het weekend begonnen. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. We leggen uit welke dreiging zorgt voor wat spanning op de beurs. Ook kijken we naar een bijzondere vorm van crypto crime.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stabiel, top 25 crypto munten daalt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 46.839,50 ($ 54.135,31). Dit is 0,34% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

De stemming onder de top 25 cryptomunten is minder positief. We zien overwegend rode cijfers, waarbij Cosmos (ATOM) momenteel met 6,23% het meest verliest. Er zijn ook een aantal groene cijfers. Grootste stijger is Shiba Inu (SHIB), dat weer 11,13% dagwinst noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom is er onrust in de crypto markt?

Na een aantal dagen van positieve koersen lijkt de sfeer in Amerika vandaag iets minder. Nu is een correctie na een periode van snelle koersstijging niet ongewoon, maar er is nog een oorzaak voor de onrust. De Amerikaanse regering gaf namelijk vandaag een statement uit. Ook werd er informatie gelekt.

Het officiële statement kondigt aan dat de regering Biden deze maand met 30 landen in gesprek gaat om cybersecurity te verhogen. Een van de speerpunten is dat men ook het gebruik van cryptomunten voor illegale transacties aan wil pakken. Het tweede bericht vanuit de overheid was een reportage van Bloomberg waarin anonieme overheidsfunctionarissen aankondigen dat er een officiële aankondiging aankomt waar federale overheidsdiensten worden opgeroepen om te inventariseren in hoeverre crypto in financiële regelgeving, innovatie en nationale veiligheid moet worden opgenomen. Daarnaast wil men bekijken hoe crypto onder particulieren gebruikt gaat worden. Deze twee verklaringen duiden uiteraard op extra regelgeving.

Hoewel SEC-voorzitter Gensler eerder deze maand een genuanceerd inkijkje gaf in de crypto regelgeving die hij voor ogen heeft maakt dit nieuws beleggers toch onrustig.

Crypto crime: ook pinautomatenkrakers gaan met hun tijd mee

In Nederland is het fenomeen plofkraken helaas maar al te bekend. In Amerika doet men dat anders. Daar bindt men nog wel eens een touw om de pinautomaat om deze vervolgens met een auto door de pui naar buiten te trekken. Dieven die hun slag sloegen in een slijterij in Silicon Valley hadden een modernere kijk op de zaak.

Zij hadden namelijk ontdekt dat in de zaak zowel een gewone pinautomaat stond als een Bitcoin pinautomaat. Zij besloten haast traditioneel voor de truc met het touw te gaan, maar dan met een crypto twist. Men liet de gewone geldautomaat ongemoeid en trok deze keer de Bitcoin geldautomaat door de pui naar buiten. Dat levert spannende beelden op.

De buit is nog niet bekend, dus of deze kwalijke innovatie lucratief is kan men nog niet melden. Wellicht is dat ook beter, want waar Bitcoin geldautomaten in Nederland nog zeldzaam zijn heeft men inmiddels in Amerika al ruim 48.000 Bitcoin geldautomaten geplaatst.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen