Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 nov 2021

Bitcoin update: prijs Bitcoin stabiel, crypto positief. Experts, bulls en inflatie

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de mening van experts. Wat zorgt voor groei van de Bitcoin? Tot slot bekijken we of de bulls weer terug zijn na de chaos van gisteren.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vlak, prijzen top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 56.936,55 ($ 65.160,28). Dit is 0,05% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn over het algemeen positief. Er zijn wel enkele rode cijfers te zien, maar nu Cardano (ADA) met een verlies van 0,33% de lijst verliezers aanvoert lijkt dit eerder een ongelukkige momentopname. Er worden wel fikse winsten genoteerd. Zo vliegt Shiba Inu (SHIB) weer omhoog. Zij voert de lijst met beste dagresultaten aan met een winst van 10,76%. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen bekijken.

Experts aan het woord: deze factoren zorgen voor stijging Bitcoin prijs

Analisten van Bloomberg deden onderzoek naar de factoren die de prijs van de Bitcoin omhoog stuwen. Uit het onderzoek bleek dat er slechts 3 grote factoren van invloed zijn. Deze zijn:

  • Inflatie
  • Optimisme in de markt
  • Impulsaankopen (momentum trading)

Daarbij maakt de angst voor inflatie ruim 50% van de drijvende kracht uit. Dat dit terecht is tonen de inflatiecijfers aan.

Inflatie voor dollar en Euro, deflatie voor Bitcoin

Inflatie wil, eenvoudig uitgelegd, zeggen dat je voor dezelfde dollar of Euro minder kunt kopen dan bijvoorbeeld een jaar geleden doordat het geld minder waard geworden is. Het tegenovergestelde (dat een munteenheid meer waard wordt) bestaat ook. Dit begrip noemt men deflatie.

De Bitcoin bestaat nu 10 jaar. In die 10 jaar is de waarde van de dollar ongeveer 28% gedaald. Ook de Euro verloor in die periode een kleine 12 % in waarde. Daar tegenover is het resultaat van de Bitcoin belachelijk goed. Hier trad namelijk een BTC deflatie op van liefst 99,996%. Dit wil zeggen dat je voor een product waar je 10 jaar geleden 1 Bitcoin voor moest betalen nu nog maar 0,04 Satoshi hoeft af te rekenen. Daarmee heeft de Bitcoin zijn waarde als veilige haven in tijden van inflatie wel bewezen en dat biedt perspectief voor de toekomst nu de inflatie de komende tijd op dreigt te lopen.

BTC Bulls terug na chaotische avond en nacht

Het was gisteren een turbulente markt toen er na de koersrecords voor Bitcoin en Ethereum ineens forse winsten genomen werden en de koersen snel daalden. Vandaag zagen we daar naweeën van, maar inmiddels is de markt tot rust gekomen. Als we de technische analyses op korte termijn bekijken zien we dat er een parabolisch effect optreedt.

Na de scherpe koersdaling van gisteravond komen de bulls weer in de markt. Zij zorgen ervoor dat de verkoopdruk uit de markt gaat en dat de koersen weer stijgen. De hele analyse met grafieken kun je hier lezen. Voor nu is de belangrijkste conclusie dat de bull-run volgens de experts gewoon doorgaat na de dip van gisteren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs Bitcoin stabiel, crypto positief. Experts, bulls en inflatie
Sluiten