Bitcoin update: Prijs BTC, crypto mixt: record, key koersen, Wright verliest

Tech Robert Kroes 1 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we een BTC record, zien we hoe Craig Wright een belangrijke rechtszaak verliest en analyseren we de Bitcoin key koersen en verwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.382,72 ($ 31.532,18). Dit is 0,72% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren die iets eerder verscheen.

De prijzen van de top 25 crypto wisselen. Onder de verliezers zien we dat Cardano (ADA) met -8,06% het grootste verlies lijdt en flink inlevert op de winst van gisteren. Bij de crypto die winst noteren voert Tron (TRX) de lijst aan met +10,60%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Ondanks onzekere markt toch een Bitcoin record

De BTC koers is een flink eind van een record verwijderd, maar op andere gebieden blijft de grootste cryptomunt wel ath’s (all time highs) scoren.

Het blijkt namelijk dat het aantal hodlers dat hun BTC voor een periode van 5 jaar of langer bewaart tot recordhoogte gegroeid is naar $ 4,45 miljoen. Dit wordt door de markt als een bullish teken gezien. De vraag is natuurlijk of zij binnenkort een bull rally kunnen verwachten.

Dit zijn de Bitcoin key koersen en verwachting voor juni

Op dit moment blijft de Bitcoin rond de bovengrens van de consolidatiefase op $ 31.500,- handelen. Een break-out naar $ 32.000,- bleek niet haalbaar. Hierdoor verwachten investeerders dat de kans op een verdere bear-daling groot is. Om in bullish patroon te blijven zal de BTC prijs eerst door de weerstand op $ 31.800,- moeten breken en daarna af moeten rekenen met de weerstand op $ 34.000,-.

Als de BTC prijs inderdaad daalt ligt er een supportniveau op $ 29.000,-, waarna er dalingen tot $ 25.424,- en $ 22.130,- kunnen volgen als de eerste support voor de BTC prijs niet voldoende blijkt.

Het standpunt dat er eerst een beweging naar beneden moet volgen voordat er verdere prijsstijgingen mogelijk zijn wordt breed gedragen. Het kan dan ook een spannende maand worden voor de Bitcoin. De volgers van Coinmarketcap.com schatten namelijk dat de Bitcoin prijs per eind juni $ 41.175,89 zal bedragen. Aangezien deze polls in 80,3% van de gevallen uitkomen nemen analisten deze poll serieus. Als wij dat ook doen moeten we ons dus voorbereiden dat we óf gaan zien dat de ‘leg down’ achtwege blijft en we een bullish maand tegemoet gaan, óf een snelle koersdaling met snel herstel mee gaan maken.

In ieder geval is het dus ook in juni raadzaam om eigen onderzoek te doen naar de mogelijkheden om geld te verdienen in een onzekere cryptomarkt.

Craig Wright verliest: BTC code developers niet aansprakelijk voor wallet hack

‘Faketoshi’ Craig Wright is steeds vaker in de rechtszaal te vinden. Meestal gaat het daarbij om de vraag of hij nu wel of niet schuil gaat achter het pseudonym Satoshi Nakamoto, maar deze keer was de inzet in de Engelse rechtbank van andere orde.

Namens zijn bedrijf claimde Wright namelijk dat hij in 2020 slachtoffer geworden was van een hack. Hierdoor kon hij niet bij crypto ter waarde van meer dan een miljoen dollar. Hij stelde de ontwikkelaars van BTC aansprakelijk. Hij vond dat zij de blockchain beter hadden moeten beveiligen. De rechter maakte korte metten met zijn verweer. Hij stelde dat de software ontwikkelaars werken met open source software. Doordat deze software openbaar is en veel gebruikt wordt hebben de ontwikkelaars geen zorgplicht naar gebruikers van die blockchain en de eventuele schade die zij daarbij lijden.

Het lijkt erop dat deze uitspraak een belangrijke maatstaf geeft voor risicoaansprakelijkheid bij gebruik van Blockchain technologie. De uitspraak wordt namelijk wereldwijd geciteerd. Voor de juridische fijnproevers schreef Wolters Kluwer zelfs een aanvullende uitleg bij deze belangrijke uitspraak.

Hoe meer je van Bitcoin weet, hoe positiever je bent

Uit een onderzoek ter voorbereiding op het crypto event Block 2022 blijkt dat mensen positiever over de BTC oordelen naar mate ze meer over de Bitcoin weten. Uiteraard is dit een van de redenen waarom we je graag van Bitcoin- en crypto updates blijven voorzien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen