Mensenwerk of ..? Deze bizarre beelden op Google Maps maken je aan het twijfelen

Tech Lisanne Beijen 28 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

De meeste mensen gebruiken Google Maps om een route op te zoeken. Tijdens het zoeken komen sommigen echter meer tegen dan waar ze in eerste instantie naar opzoek waren. Zo ook deze elf vreemde vondsten.

Onverwachte beelden op Google Maps

De meeste beelden die de satellieten maken van de aarde zijn niet heel opmerkelijk. Toch leggen de camera’s zo nu en dan ook opmerkelijke plaatjes vast. Terwijl wij op Google zoeken op enorme piramiden en Egypte, of de Mount Everest in Nepal, zijn er ook op onverwachte plekken bijzondere plaatjes te zien, zo blijkt.

Het gezicht van Moeder Natuur?

Mensen zijn geneigd overal gezichten in te zien: in bomen, in wolken, en zo dus ook in een satellietfoto van de aarde.

Google Maps

Begraafplaats voor vliegtuigen

Waar gaan vliegtuigen naartoe wanneer ze out of service gaan? Juist, naar een begraafplaats voor vliegtuigen.

Google Maps

Witte lijnen in the middle of nowhere

Toen deze vreemde lijnen in het midden van de Chinese Gobi woestijn werden ontdekt op Google Maps, ontstond er direct een discussie over waar deze lijnen vandaan konden komen. De lijnen zijn duidelijk gemaakt door mensen, omdat ze te recht zijn en te perfect op elkaar aansluiten. Uit onderzoek is gebleken dat het een patroon is om spionagesatellieten goed mee af te stellen.

Google Maps

Een meer met bloed op Google Maps

Lago Vermelho kwam naar boven drijven in een onderzoek naar Google Maps in 2007. Er is nog steeds geen verklaring voor de bloedrode kleur van het meer in Irak. Sommigen zeggen dat het komt doordat slachthuizen hun restafval in het meer legen. De meeste onderzoekers zeggen echter dat het komt door het dumpen van chemisch afval. Tegenwoordig is het meer gewoon weer groen-blauw.

Google Maps

Een offerplek?

Op veel plekken in de wereld zijn op verlaten en afgelegen plekken mysterieuze cirkels en creaties te vinden. Zo ook deze bizarre zes-puntige ster met daar omheen een cirkel, die in het zuiden van de Nevada-woestijn werd gespot.

Google Maps

De Scientology-kerk kan er ook wat van

De Scientology-kerk, je weet wel, die van Tom Cruise, doet hard zijn best om alles wat ze doen zo geheim mogelijk te houden. Ze hadden vast niet verwacht dat Google de hele aarde zou vastleggen, en daarmee dus ook deze bizarre markeringen op hun geheime basis in New Mexico.

Google Maps

Een gat in de aarde

In het midden van de jungle in Zuid Sudan vind je deze perfecte cirkel in de grond. Het lijkt niet alsof hier interventie van mensen heeft plaatsgevonden, maar vorm van deze cirkel is wel eng perfect. Mensen die in een platte aarde geloven kunnen nog wel eens denken dat dit het afvoerputje van de aarde is, of zoiets.

Google Maps

Spookstad

Als je een kijkje neemt op Google Streetview kun je ook vreemde beelden tegenkomen. Neem bijvoorbeeld deze spookstad, die helemaal geen spookstad is. Mensen die in New Baltimore woonden zagen dit wanneer ze Streetview openden en hun straat opzochten. Een straat bezeten door demonen of toch een foutje van google? Het laatste.

Google Maps

Een enorme, eh, haas?

Bovenop een berg in Italië ligt deze enorme haas een tukkie te doen. De haas is onderdeel van een enorm kunstproject. De kunstenaars hebben maar liefst vijf jaar gedaan over het maken van de enorme kuffel, en verwachten dat hij in 2025 volledig is vergaan.

Google Maps

Niet al te lang werd er ook een hele vette vondst gedaan op Maps. Eentje waar Star Wars-fans erg blij van worden. Check hier welke!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen