Sick! De elektrische auto van BMW kan gewoon van kleur veranderen

Elektrische auto's Mark Hofman 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW heeft tijdens CES 2023, dat vorige week in Las Vegas plaatsvond, een wel heel bijzondere elektrische auto laten zien. Hij beschikt niet over de meest imposante actieradius of over de meest bizarre specs, maar kan wel van kleur veranderen.

WANT-hoofdredacteur Mark Hofman zag het imposante voertuig vorige week in Las Vegas en laat je met liefde kennismaken met de I Vision Dee.

Elektrische auto BMW verandert van kleur

De kans dat je hem gemist hebt vorige week is klein. Social media stond er vol mee en menig website heeft er over geschreven. Logisch, want de BMW i Vision Dee is een elektrische auto met een zeer bijzondere functie.

Deze concept car is namelijk voorzien van E-Ink-technologie. U weet wel: dezelfde tech die ook te vinden is in e-readers. Vorig jaar liet BMW de technologie al zien met de iX Flow, maar de uitwerking was destijds vrij beperkt. De elektrische auto was in staat om in zwart, wit of grijs te veranderen.

CES 2023, Las Vegas, Gadgets
Dee-lightful (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

BMW heeft de technologie verder ontwikkeld en kwam dit jaar, in de vorm van de i Vision Dee, met een uitstekende opvolger van het concept. Dit specifieke model is in staat om in maar liefst 32 kleuren te veranderen. Say whut?!!

Krijgen we het ook echt te zien?

De grote vraag is natuurlijk in hoeverre deze elektrische auto ook echt op de weg te zien zal zijn. Dit specifieke model ga je in ieder geval niet zien, maar toekomstige auto’s kunnen makkelijk de tech met zich meedragen.

Het interessante van dit hele verhaal is echter de status van E-Ink. De technologie heeft een dusdanige ontwikkeling doorgemaakt dat het op dit moment in het carrosserie van een auto verwerkt kan worden. Het is dus voornamelijk interessant om te zien wat de volgende stap zal zijn.

Kans dat we de tech in de toekomst tegenkomen in, bijvoorbeeld, verf is best realistisch. Om maar iets te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen