Crypto lunch: prijs Bitcoin vlak, crypto stijgt, problemen en kansen

Tech Robert Kroes 1 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd, dus tijd voor onze cryptolunch. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van onze top 25 crypto. Daarna bekijken we welke crypto kansen biedt, welke cryptomunt het meest verhandeld wordt onder whales. Tot slot bekijken we welke problemen er bij Ripple (XRP) zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs vlak, top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 50.342,10 ($ 56.847,15). Dit is 0,53% lager dan tijdens de Bitcoin lunch van gisteren.

Voor de top 25 crypto is het sentiment positief. We zien wel een aantal munten die verlies noteren. Het grootste verlies is voor Shiba Inu (SHIB), dat 12,11% inlevert in 24 uur. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Polygon (MATIC), dat 12,13% winst noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Gaat Shiba Inu (SHIB) crypto uitbreken?

Ondanks de verliezen van de afgelopen dagen houden analisten er rekening mee dat de Shiba Inu (SHIB) in de komende dagen uit gaat breken. De munt zakt namelijk terug richting de koopzone. Deze ligt op het 62% Fibonacci niveau en dat is bij een koers van $0,0000431. Wanneer deze bodem bereikt is ligt er een 25% stijging in het verschiet. Als de crypto daar doorheen schiet ligt een verdere stijging naar $0,0000579 en wellicht $0,0000652. In dit optimistische scenario kijken we dus naar een koersstijging van 46%. Op dit moment ligt de prijs van de Shiba Inu (SHIB) op $ 0,00004564, terwijl de koers fors daalt. Er zou dus een kans moeten zijn.

Deze crypto wordt het meest verhandeld door whales

Als we bekijken welke tokens vooral verhandeld worden onder de 1.000 grootste Ethereum (ETH) adressen zien we dat de Uni-token (UNI) niet langer het meest populair is. Zij is qua handelsvolume van de troon gestoten door ChainLink (LINK). Overigens valt de dominantie in absolute zin mee. De hoeveelheid LINK is namelijk 1,85% van het totaal cryptobezit als we de exchanges en projecten buiten beschouwing laten. Hoewel we de afgelopen dagen vooral verkopen zagen is het vandaag een goede dag voor ChainLink (LINK). De huidige prijs van deze crypto bedraagt $ 26,22. Dit betekent 5,51% winst in 24 uur.

Problemen bij Ripple (XRP)

Het was een minder goede dag voor de technici van Ripple (XRP). Daar was gisteren namelijk een probleem gaande met de nodes. De twee belangrijkste nodes, “s1” en “s2” waren gisteren ruim 5 uur niet gesynchroniseerd met het netwerk. Hierdoor werd de functionaliteit aangetast. Dit had zowel effect op Ripple (XRP) zelf als op de apps van derden die de Ripple (XRP) technologie gebruiken. Hoewel technici hard werken aan een oplossing zijn de gebruikers ontevreden.

Ook investeerders lijken zich zorgen te maken. Ripple (XRP) wordt massaal verkocht. Zo heeft één whale zelfs 40 miljoen XRP in de markt gezet via Binance en dat leverde natuurlijk een forse prijsdaling op. Vandaag zien we dat de Ripple prijs (XRP) exact $ 1,- bedraagt en dat is een winst van 0,84% ten opzichte van gisteren. Toch is het gevaar nog niet geweken, want experts voorzien een koersdaling. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen