Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto stijgt: BTC analyse, bulls & koersdoel

Tech Robert Kroes 30 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de financiële markten, dus wij serveren vandaag de Bitcoin lunch. Deze begint met een overzicht van de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 cryptomunten. Daarnaast analyseren we de positie van de BTC nu de markt rustiger lijkt te worden. Tot slot bekijken we het volgende koersdoel.

We beginnen dus met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, prijzen top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 50.613,65 ($ 57.143,11). Dit is 0,07% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Ook bij de top 25 crypto zien we rust in de markt terugkeren bij positief sentiment. Enige grote verliezer is Crypto.comCoin (CRO), dat 6,20% verliest. De grootste stijger is Shiba Inu (SHIB) met 33,20%. Waarom deze uitzondering die zo hoog is de regel bevestigt legden we gisteravond al uit. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Analyse Bitcoin prijs, wat gebeurde er gisteren en vandaag?

Gisteren steeg de koers in de loop van de dag boven de weerstand op $ 58.000,-, maar deze kon niet gebroken worden en inmiddels ligt de koers daar weer onder. We zien dat het handelsvolume toeneemt. Daarbij zien we, zoals de we gisteren in onze crypto koersverwachting al aankondigden, een aantal evenementen op de Amerikaanse economische agenda die de volatiliteit kunnen doen toenemen.

Daarmee lijkt de koers op korte termijn tussen de $ 54.000,- en $ 58.000,- te blijven bewegen totdat er meer volatiliteit in de markt zal komen. Hoewel er momenteel geen directe aanleiding is om dat te verwachten bekijken we ook het scenario dat de koers onder het supportniveau van $ 54.000,- zakt. Zoals we gisteren zagen ligt er een muur met kooporders rond $ 50.000,-. Deze zal dan nodig zijn aangezien we de volgende technische supportniveaus pas terug zien op $ 40.000,- en $ 30.000,-.

Wat is de kans op een koersval van BTC op korte termijn?

Als we verdere analyses bekijken, zoals de Ichimoku Cloud en de open interest op termijnmarkten zien we dat de koopgolf rond $ 50.000,- bevestigd wordt. Tegelijk zien we op korte termijn een koersplafond tussen $ 60.000,- en $ 64.000,- door concentraties van call-opties. Het lijkt er dus op dat er ruimte voor groei is in een onzekere markt. Hoe je in een onzekere cryptomarkt kunt handelen legden onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder al uit.

Wat is het Bitcoin koersdoel op middellange termijn?

Op (middel)lange termijn blijft de verwachting onverminderd bullish. Sterker nog, we zien nu ook dat MACD indicator na meer dan twee maanden weer een bullish signaal laat zien. We zien dan ook op middellange termijn een koersdoel van $ 77.000,-. Het blijft dus spannend in de markt en wij blijven de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen