Bitcoin Crypto koersverwachting week 48: koers volgen, erop of eronder?
Na een enerverende week in crypto is het ook deze maandag weer tijd voor de crypto koersverwachting. Wij proberen de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten in de komende week in te schatten.
We hanteren onze vaste aanpak, dus we doen aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week eerst een reality check. Daarna bekijken we de actuele live crypto prijzen. Vervolgens bekijken we de fundamentele factoren die de komende week een rol kunnen spelen. Daarna verrijken we deze analyse met de oscillatoren en onze technische trendanalyses. Dit doen we eerst voor de Bitcoin en daarna voor de andere cryptomunten uit de top 25.
Voor de Bitcoin bekijken we naast de actuele prijzen ook nog de Bitcoin Elloitt Wave analyse en historische analyse. Zo completeren we onze crypto koersverwachting.
De Bitcoin prijs in de afgelopen week
We begonnen de week met een dalende Bitcoin koers en een cryptoruzie tussen Elon Musk en Binance CEO CZ. Daarna steeg de koers even, maar er volgde een aantal vlakke dagen. Donderdag leek de weg omhoog ingezet, maar vrijdag crashte de Bitcoin koers als gevolg van de zorgen om de nieuwe COVID19-variant. Het feit dat de professionele markten in Amerika slechts een halve dag open waren in verband met Black Friday hielp daarbij niet.
De actuele Bitcoin prijs
In het weekend zagen we hoe de Bitcoin prijs langzaam herstelde en weer steeg. Ook op maandagmorgen zet de stijging van de live Bitcoin prijs door. Op het moment van schrijven is de live Bitcoin prijs EUR 50.688,76 ($ 57.214,94). Dit is 4,32% hoger dan gisteren en ook flink hoger dan aan het eind van de vorige Amerikaanse handelsweek.
Onze verwachting van een (licht) positieve Bitcoin prijs ontwikkeling bleek door de onvoorziene crash van vrijdag iets te optimistisch. Op dit moment noteert de Bitcoin een weekverlies van 3,36%. Ook het maandresultaat is met -8,23% nog negatief. Op de site van onze collega’s van Tradeincrypto.com kun je alle resultaten en de live Bitcoin prijs bekijken.
Uiteraard zorgt dit voor een gespannen verwachting voor de komende week en de rest van 2021. Gaat de Bitcoin prijs nog records breken en misschien zelfs wel de $ 100.000,- aantikken? Wij bekijken of we in de komende week een aanzet kunnen zien.
De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 48
Uiteraard proberen we de beweging van de prijs van de Bitcoin te duiden met fundamentele factoren, zoals de economische kalenders en het sentiment in de markt. Daarna maken we technische trendanalyses en analyseren we de oscillatoren om te bezien of we de Bitcoin prijs nader kunnen duiden. Tot slot bekijken we of deze analyses steun vinden in de historische analyse en Elliott Wave analyse van de Bitcoin.
Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 48
Als we de economische kalender voor de komende week bekijken zien we vooral reguliere agenda-items. Dat wil niet zeggen dat er niets te beleven zal zijn. Zo staan de cijfers in Europa (maandag tot en met woensdag) in het teken van inflatie en vertrouwen van ondernemers en consumenten.
De Amerikaanse agendapunten zijn vooral dinsdag, woensdag en donderdag interessant. Ook daar zien we cijfers over het vertrouwen van analisten, ondernemers en consumenten in de economie gepland. Daarbij verwachten we dinsdag en woensdag cijfers over werkeloosheid en werkgelegenheid. Daar kunnen conclusies over inflatie en renteontwikkelingen uit getrokken worden.
Op de crypto-agenda zien we geen items genoteerd die de koers van de Bitcoin in de komende week direct lijken te beïnvloeden. Daarmee is natuurlijk niet het hele verhaal verteld. Zoals we vorige week al zagen blijft COVID19 een fundamentele factor die de koers van de Bitcoin en andere beleggingen onvoorzien en heftig kan beïnvloeden.
Als we het sentiment in de cryptomarkt voor de Bitcoin proberen te vangen zien goed nieuws en slecht nieuws als het op de Bitcoin en crypto koersverwachting aankomt. Het slechte nieuws is dat men niet meer verwacht in november nog richting de $ 100.000,- te gaan. Het goede nieuws is dat men wel een bullish einde van de maand verwacht.
We zien namelijk een sterk koopfront rond $ 50.000,- dat een steunniveau vormt. Dezelfde speler die dit koopfront organiseert heeft ook een weerstand rond $ 70.000,- gecreëerd. Dat biedt dus vooralsnog genoeg ruimte voor groei, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien.
Not sure why you’re all so scared. This is largest bid since the 30k bottom.#BTC pic.twitter.com/XB7RxIsIgE
— Material Scientist (@Mtrl_Scientist) November 28, 2021
Ook een enquête van het @Bitcoin twitteraccount laat met meer dan 50.000 reacties positieve verwachtingen zien.
Where will #Bitcoin end November 2021?
— Bitcoin (@Bitcoin) November 28, 2021
Daarnaast roept men op tot realiteitszin. Vorig jaar met Thanksgiving stond de Bitcoin koers net onder $ 16.500,-. Er is dus sprake van een enorm rendement. Toch zijn we uiteraard benieuwd of de technische analyses het positieve sentiment voor de komende dagen ondersteunen.
Technische analyses voor de Bitcoin in week 48
Op dit moment geven zowel de technische trendanalyses als de oscillatoren een verkoopsignaal voor de Bitcoin. Als we deze analyses verder maken voor de rest van de week zien we dat deze in de loop van de dag naar neutraal trekken en vanaf morgen bullish signalen laten zien.
Historische analyse toont: week van de waarheid voor Bitcoin correlaties
Ook deze week zien we dat de historische correlatie tussen de huidige Bitcoin prijs en de Bitcoin koersen in het laatste kwartaal van het jaar na eerdere halvings nog steeds aanwezig is, maar door de crash van vorige week nog wel iets vertraagd. Datzelfde geldt met de correlatie met de goudprijs in de jaren ’70. De komende dagen worden beslissend of die correlaties in tact blijven. Als dit zo is gaan we, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien, een bijzondere periode tegemoet.
Updated and revised #BTC “Golden Roadmap”.
1970’s gold fractal now precisely aligned and anchored to both local high and low.
Only Dec/Jan affected with model extending to 1st half Feb. 🧵
Sep: 43-58✅
Oct: 53-67✅
Nov: 58-90
Dec: 70-110
Jan: 110-170
Feb (1st hf): 180-280 https://t.co/aCkvXdErhA pic.twitter.com/fYtnGcchIx— TechDev (@TechDev_52) November 27, 2021
De Bitcoin Elliott Wave Analyse sluit aan bij andere technische verwachtingen
In onderstaande Bitcoin Elliott Wave analyse van 27 november zien we hoe de bullish vijfde golf zich ontwikkelt. Zoals je ziet ligt deze analyse in lijn met eerdere verwachtingen. Ook zien we dat de koersbeweging van de laatste dagen en vanochtend weer in lijn ligt met deze Bitcoin Elliott Wave analyse.
Ook in een gematigd positieve, door de host ‘objectieve’ analyse genoemde, verwachting zien we dus vooralsnog een fikse groei. Op de langere termijn lijkt er op basis van deze analyse nog een sterke correctie te komen, maar daar ligt de buy wall voor in de weg.
Onze Bitcoin koersverwachting voor week 48
Wij gaan dus, als we eventuele onvoorziene factoren buiten beschouwing laten, wederom af op de positiviteit van de markt, waarbij er sowieso ruimte voor groei lijkt tot $ 64.000,-. Daarna lijken we in een wat onzekere markt terecht te komen.
We zien echter ook dat het balanceren tussen een bullish en bearish momentum is. Het wordt dus deze week vooral de dagelijkse Bitcoin koers volgen. Wij verwachten al met al wederom een (licht) positieve week voor de Bitcoin. De vraag is of de correlatie met de top 25 cryptomunten hierdoor beïnvloed zal worden.
De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week
Er was vorige week wel wat verwijdering te zien tussen de koersontwikkeling van de Bitcoin, die positiever leek dan de koersontwikkeling van veel andere cryptomunten uit de top 25. Dit werd echter snel geneutraliseerd door de crash van afgelopen vrijdag en dat zien we terug in onze crypto koersverwachting. Toch waren er enkele uitzonderingen die ook tijdens de crash een positief resultaat wisten te noteren
De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten
Op dit moment zien we dat de positiviteit op de cryptomarkt breed overheerst. Naast een klein negatief resultaat bij de stable coins zien we alleen een klein verlies van 0,88% voor de Crypto.comCoin (CRO). De overige cryptomunten noteren groene cijfers. De winst is momenteel het grootst voor Polygon (MATIC), dat + 5,62% noteert.
Onze verwachting voor een neutrale tot licht negatieve week bleek door de crash van vrijdag wisselend te kloppen. We zien cryptomunten die een forse weekwinst noteren. De top 3 winstgevende cryptomunten wordt gevormd door Terra (LUNA), Polygon (MATIC) en BinanceCoin (BNB), die respectievelijk + 10,50%, + 3,50% en + 3,15% noteren. Daarnaast waren er cryptomunten die fors verloren. De top 3 van verliezers wordt gevormd door Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en ChainLink (LINK), die respectievelijk 15,92%, 15,10% en 15,02% verloren. Daarbij moet worden aangetekend dat het verlies van Cardano (ADA) niet alleen op conto van de crash van vrijdag geschreven kan worden.
Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.
De vraag is natuurlijk wat we voor de komende week kunnen verwachten.
De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week
Net als voor de Bitcoin bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten eerst de fundamentele factoren om deze daarna aan de hand van oscillatoren en technische trendanalyses verder te kleuren.
Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 48
De vaste fundamentele factoren zoals de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden hoeven we inmiddels niet meer te bespreken. Aan dit lijstje kunnen we na vrijdag weer COVID19 toevoegen. Daarnaast zien we de komende week 2 items op de crypto-agenda die de individuele koersen van cryptomunten kunnen beïnvloeden. Zo verwacht men voor 30 november de PAB Update voor Cardano (ADA). Op dezelfde datum zien we de BSC Bruno Upgrade v. 1.1.5 voor de Binance Coin (BNB) genoteerd staan. Daarnaast kunnen we op het gebied van NFT’s iets verwachting aangezien op 3 december de MiamiCoin x Art Week 2021 van start gaat.
De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 48
Wanneer we de technische analyses voor de komende week bekijken zien we dat de oscillatoren alleen neutrale en verkoopsignalen laat zien. De verkoopsignalen zijn voor Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), UniSwap (SWAP), ChainLink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM) en InternetComputer (ICP).
De technische trendanalyses laten juist geen enkel neutraal signaal zien. We zien een tweedeling tussen (sterke) koopsignalen en (sterke) verkoopsignalen. De verkoopsignalen op basis van de oscillatoren worden echter bevestigd.
Onze crypto koersverwachting voor week 48
Nu de verkoopsignalen zich verspreid onder cryptomunten uit diverse segmenten van de cryptomarkt (zoals de memecoins, DeFi en reguliere Altcoins) en we wel bevestigde verkoopsignalen en geen bevestigde koopsignalen zien handhaven we onze verwachting voor een licht negatieve prijsontwikkeling voor de top 25 cryptomunten. Dit past in principe in een bullish scenario voor de Bitcoin, aangezien de marktdominantie van de Bitcoin in de regel toe zal nemen.
Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?
Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.
Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?
Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.
Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.
Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.