Crypto update: Prijs BTC en crypto stijgt. Deze cryptomunten stijgen, 1 niet

Tech Robert Kroes 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de nieuwe week in Amerika weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs. Daarnaast bekijken we 3 bekende crypto die volgens analisten gaan stijgen en één die waarschijnlijk niet mee stijgt.

Zoals je gewend bent bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, ook prijzen top 25 crypto herstellen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 51.694,74 ($ 58.233,36). Dit is 2,70% hoger dan gisteravond en ook fors hoger dan toen de Amerikaanse markten vorige week sloten.

Ook de prijzen van de top 25 crypto profiteren van het positieve sentiment. Afgezien van de stable coins noteert alleen Crypto.comCoin (CRO) met -3,98% nog een verlies. De top 25 crypto die in de afgelopen 24 uur de meeste winst noteerde is de Shiba Inu (SHIB), die + 11,36% noteert. Verderop zien we waarom. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen bekijken.

Positiviteit over Bitcoin prijs is weer terug: investeerders kopen de dip

Nu de angst voor de nieuwe COVID19-variant minder diep wortelt dan men dacht en de Bitcoin prijs herstelt blijkt de grootste cryptomunt de bull-run voort te zetten. We zagen vandaag al in onze crypto koersverwachting dat men nog steeds recordprijzen verwacht.

Daar komt nu een uitgebreide analyse bij van de analisten van Seeking Alpha. Zij verwachten een recordrally die aanhoudt tot maart 2022. Het Bitcoin koersdoel van $ 185.500,- zal menig belegger als muziek in de oren klinken en voorzichtig klinkt het advies om de dip te kopen.

Een partij die dit advies ter harte neemt is MicroStrategy. Zij kochten vandaag opnieuw Bitcoin en wel 7.002 stuks. Hiermee heeft het beursgenoteerde bedrijf nu 121.044 BTC en topman Michael Saylor is niet van plan om deze op korte termijn te verkopen.

Ook Ethereum (ETH) is in voor een bijzondere decembermaand

De technische analyses keren niet alleen ten goede voor de Bitcoin. Ook voor Etthereum (ETH) lijkt de situatie snel rooskleuriger te worden. De één na grootste cryptomunt sloot gisteren boven $ 4.000,-. Daarmee heeft de munt een 50% kans gecreëerd om in december een koers van $ 6.000,- tot $ 6.200,- te noteren.

Ook andere technische indicatoren indiceren een mogelijkheid om te kopen. De huidige Ethereum (ETH) prijs noteert $ 4.437,-. Dit is een winst van 4,57% ten opzichte van gisteren, maar er lijkt dus nog genoeg ruimte om van een koersstijging te profiteren.

Kraken lost belofte in en noteert crypto Shiba Inu (SHIB), koers explodeert

Vorige maand gaf cryptobeurs Kraken al een voorproefje over een mogelijke listing van Shiba Inu (SHIB). Ondanks massale reactie op een Tweet werd de munt op het verwachte moment niet genoteerd op de cryptobeurs. Nu blijkt men alsnog klaar voor ontvangst van de meme crypto. Men kondigde namelijk vandaag aan dat de munt vanaf morgen genoteerd staat op Kraken.

Het is dan mogelijk om een beperkt aantal transacties te doen. Futures en Margin Trading zijn nog niet beschikbaar. We zagen bij het overzicht van live prijzen al dat dit nieuws tot een explosie van de Shiba Inu (SHIB) prijs leidt.

Mist Ripple (XRP) de crypto bull boot?

Ondanks al deze positieve berichten is het niet alleen rozengeur en maneschijn op de cryptomarkt. Zo tonen de technische analyses voor Ripple (XRP) dat er kansen zijn voor een flash crash. In onderstaande video kun je deze bekijken.

Conclusie is dat de munt minimaal een koers van $ 1,18 moet handhaven om de bulls vast te houden. De huidige Ripple (XRP) koers is $ 1,- en dat is 5,14% winst ten opzichte van gisteren. Daarmee ligt er dus een pittige klus voor de Ripple-community. Kortom, er valt de komende periode weer genoeg te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen