Crypto lunch: prijs Bitcoin vlak, crypto mix. SHIB problemen en BTC doel

Tech Robert Kroes 3 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is weer lunchtijd, dus serveren wij de crypto lunch. We bekijken natuurlijk de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we indicatoren die zorgen baren voor Shiba Inu (SHIB) en een opmerkelijk Bitcoin koersdoel van JP Morgan.

Als eerste bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin is vlak, prijzen top 25 cryptomunten tonen gemengde resultaten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 54.518,45 ($ 63.121,03). Dit is 0,06% hoger dan tijdens de lunch van gisteren, maar een fractie lager dan tijdens onze middagupdate van gisteren die we iets later publiceerden.

Daarnaast zien we dat de prijzen van de top 25 cryptomunten behoorlijk wisselen. Zo worden er fikse verliezen genoteerd. Shiba Inu (SHIB) levert met 8,50% het meeste in, maar daarover hierna meer. Aan de andere kant worden er stevige rendementen gehaald. Solana (SOL) leidt de winnaars met een resultaat van 13,49% in 24 uur. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Let op, door werkzaamheden kan de Nederlandse vertaling tijdelijk niet functioneren. De koersen op de Engelstalige pagina zijn up-to-date.

Rode vlaggen voor koers Shiba Inu

Het cryptonieuws van vanochtend wordt bepaald door Shiba Inu. Gisterenmiddag wisten we al te melden dat cryptobeurs Kraken de munt vandaag zou noteren. Tegen de verwachting in is die notering uitgesteld. Dit leidt uiteraard tot negatief sentiment en verkopen. Dit vooral omdat Kraken het uitstel gooit op ‘het review proces‘ en niet wil zeggen wanneer de munt dan wel genoteerd wordt.

Ook was er nieuws rond de grootste Shiba Inu wallet. Deze was in april gevuld met een waarde van $ 8.000,-. Door de prijsstijgingen die daarna kwamen werd dat bedrag $ 8 miljard waard. Aangezien de wallet inactief bleek leidde dat tot speculaties. Was het de wallet van Elon Musk? (Wat hij ontkende) of was de wallet onbenaderbaar geworden? Vandaag kwam de wallet in beweging en werden er vier uitgaande transacties gedaan. Nu gaan de transfers van de ene anonieme wallet naar de andere, dus is er geen indicatie dat de bezitter wil verkopen, maar het maakt de markt onrustig.

Dat is niet gek, want de gemiddelde Shiba Inu (SHIB) belegger blijkt qua investeringsgedrag nogal af te wijken van de beleggers die in grotere cryptomunten beleggen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kopers van de belangrijkste cryptomunten deze zo’n 2 tot 3 maanden in bezit houden voor ze weer verkopen.

Dit zijn de cijfers per cryptomunt per 30 oktober gemeten op Coinbase exchange:

  • Litecoin (LTC): 97 dagen
  • Bitcoin (BTC): 79 dagen
  • Ethereum (ETH): 79 dagen
  • Cardano (ADA): 68 dagen
  • Dogecoin (DOGE): 50 dagen
  • XRP: 31 dagen

Voor Shiba Inu (SHIB) investeerders is de holding time gemiddeld slechts 10 dagen. Hiermee blijken er dus volgens dit onderzoek weinig hodlers te zijn. Dit kan twee dingen betekenen. Óf de munt is vooral interessant voor beleggers die snel winst willen maken óf men is er niet van overtuigd dat hodlen voor een hogere prijs in de (verre) toekomst rendabel is. Beide conclusies zijn niet prettig voor de investeerder die op koersstijging speculeert.

JP Morgan deelt opvallend Bitcoin koersdoel

Zoals we zagen zijn veel analisten zoals bijvoorbeeld PlanB ervan overtuigd dat de Bitcoin nog voor het eind van het jaar de $ 100.000,- aantikt. JP Morgan denkt daar anders over. Volgens een reportage in Bloomberg vindt de zakenbank de Bitcoin zwaar overgewaardeerd en zou de intrinsieke prijs rond $ 35.000,- moeten liggen. Zij verwachten dat de koers volgend jaar naar $ 73.000,- zou kunnen stijgen, mits de volatiliteit veel lager wordt. Tegelijk verwacht men op cryptomunten een rendement van gemiddeld 15%. Die cijfers lijken met elkaar in tegenstelling. Immers, het koersdoel dat JP Morgen noemt ligt 15% boven de huidige koers (waarmee de munt dus klaarblijkelijk niet overgewaardeerd is). Er zal ongetwijfeld verdere uitleg volgen, al past dit wel in het wisselende geluid dat JP Morgan al langer laat horen rondom de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen