Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt. Google stapt in, Silk Road en…

Tech Robert Kroes 2 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna zien we hoe Google in crypto stapt. Ook bekijken we wat er met de crypto van Silk Road gebeurt. Tot slot laten we belangrijke bulls aan het woord.

De live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten staan zoals gebruikelijk als eerste op de planning.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomunten positief

De live Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 54.310,91 ($ 62.986.80). Dit is 3,5% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de prijzen van de andere cryptomunten in de top 25 stijgen. Wederom is Shiba Inu (SHIB) de uitzondering die de regel bevestigt met een verlies van 3,06%. Vanmiddag analyseerden we de SHIB uitgebreid. De grootste winst van de dag is voor Ethereum (ETH), dat een koersrecord neerzet met een winst van 5,19%. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live prijzen analyseren.

Google stapt in crypto…

Een van de redenen voor de positieve stemming is het nieuws dat Google voor het eerst openlijk in crypto investeert. Omdat crypto pseudoniem is weten we niet of men in het geheim al eerder investeerde, maar nu is hun besluit openbaar. Zij investeerden in het moederbedrijf van Grayscale. Dit bedrijf heeft in totaal $ 700 miljoen opgehaald tegen een waardering van 10 miljard. Het is niet bekend welk deel van deze investering van Google komt.

DCG heeft voor ruim $ 50 miljard aan crypto in beheer. Daarnaast heeft zij belangen in diverse cryptobedrijven zoals Blockchain.com, cryptobeurs Coinbase en eToro. Waar het partnership concreet uit gaat bestaan en hoeveel Google investeerde is niet bekend. Wel maakt CapitalG, de investeringstak van Google, duidelijk dat zij zwaar in de sector wil investeren en dat deze samenwerking slechts het begin is van wat gaat komen.

Silk Road kopstuk moet crypto terugbetalen, maar of dat erg is…

Toen de beruchte Darknet marktplaats Silk Road door de FBI ontmanteld werd en oprichter Ross Ulbricht achter tralies verdween nam de Brit Thomas White, die toen alleen bekend was onder de nickname Cthulhu, de leiding over. Ook was hij betrokken bij de doorstart onder de titel Silk Road 2.0 die ook opgerold werd. Uiteindelijk werd hij gearresteerd.

In 2019 pleitte hij schuldig aan een serie misdaden, waaronder drugshandel, witwassen en het verspreiden van (de meest ernstige) kinderporno. Waar Ross Ulbricht levenslang kreeg viel de straf voor White, zeker gezien de aard van de misdaden, relatief mee. Hij kreeg in Engeland 5 jaar en 4 maanden. Dit blijkt echter niet het einde van zijn vervolging. Vandaag werd namelijk bekend dat hij ook zijn winsten moet terugbetalen. Het bedrag is vastgesteld op GBP 500.000,- (± EUR 588.000,-). Dat klinkt als veel geld, maar dat valt erg mee. Zo nam de FBI al miljarden Silk Road kapitaal in Amerika in beslag. Daarnaast wordt geschat dat White al zo’n GBP 1,5 miljoen verdiende tijdens zijn leiderschap. Aangezien dit in cryptomunten betaald werd moeten we daar de waardestijging sinds zijn arrestatie bij optellen.

Wij vermoeden dat het bedrag van de veroordeling voor White klinkt als een koopje.

Crypto influencers praten bull

Tot slot was het vandaag voor veel partijen klaarblijkelijk het moment om uit te pakken met een lofzang op crypto. Zo werd bekend dat JP Morgan, ondanks de schoffering die topman Jamie Dimon aan de Bitcoin serveerde, fors investeert om klanten Bitcoin en crypto gerelateerde diensten te kunnen aanbieden.

Ook de COO van de Bank of America, eerder verklaard tegenstander van de Bitcoin is, net als veel van zijn personeel, op cryptocursus.

Ook Michael Saylor, CEO van MicroStrategy gaf aan dat hij nog alle vertrouwen in Bitcoin heeft. In zijn meest recente interview met CNBC spreekt hij klare taal.

Of de Bitcoin eeuwig blijft stijgen is natuurlijk de vraag, maar het is wel duidelijk dat men steeds enthousiaster wordt over de Bitcoin en andere crypto. Of we in de toekomst een woord toe moeten voegen aan deze bull talk zal de tijd leren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen