Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto daalt. ECB haalt uit en slecht nieuws…

Tech Robert Kroes 7 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de laatste cryptolunch van deze week bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. We zien een daling en dat is niet verwonderlijk. Zo ligt de Bitcoin onder vuur van de ECB en is er slecht nieuws over Altcoins en doet Mozilla Firefox de BTC in de ban.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen weer

Op het moment van schrijven daalt de live Bitcoin prijs 1,20% ten opzichte van gisteren. De actuele BTC koers is EUR 37.342,- ($ 42.246,26).

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen verder. Cosmos (ATOM) is de grootste uitzondering die de regel bevestigt, want zij stijgt 20,52% in 24 uur. Grootste daler is Solana (SOL) met 5,54%. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen bekijken.

ECB-leden halen keihard uit naar Bitcoin, ook Mozilla Firefox neemt afstand

Op de site VOXeu verscheen vanmorgen een column onder de noemer “The Bitcoin challenge: How to tame a digital predator”. Het stuk is op persoonlijke titel geschreven door 3 hoge ECB-functionarissen. Wie de hele column leest, leest een keiharde aanval op de Bitcoin. Conclusie is dat de sustainability twijfelachtig is en dat de munt geen positieve bijdrage aan de samenleving levert. Ook hint men op de gedachte dat Bitcoin een piramidespel kan zijn. Ook de functie als veilige haven tegen inflatie wordt in twijfel getrokken.

Het stuk eindigt met een oproep om geen goedkeuring te geven aan initiatieven die de positie van de Bitcoin kunnen versterken. Uiteraard is de bijdrage op persoonlijke titel van de heren geplaatst, maar het lijkt moeilijk voor te stellen dat de ECB heel positief tegen crypto in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder staat als belangrijke functionarissen deze negatieve visie hebben en hun aanbevelingen daarover delen.

Duurzaamheidsvraagstukken blijven BTC parten spelen

Nadat we eerder al zagen dat Elon Musk de Bitcoin in de ban deed vanwege milieuaspecten en nu ook de ECB de duurzaamheidskaart trekt lijkt de duurzaamheid van Bitcoin een structureel probleem te worden. Dat ondervond ook Mozilla (de organisatie achter populaire webbrowser Firefox). Zij kondigden eerder deze week aan donaties in crypto te accepteren.

Dit leidde tot een golf van kritiek over de milieu-impact van crypto. Daarom trok Mozilla vanmorgen het boetekleed aan en nam afstand van het accepteren van donaties in crypto.

Overigens was er niet alleen slecht nieuws voor de Bitcoin. Wie denkt te kunnen schakelen naar andere cryptomunten komt volgens Arthur Hayes bedrogen uit.

Voormalig BitMEX CEO voorziet mega crypto crash

Arthur Hayes is de voormalig CEO van Bitcoin beurs BitMEX. Naar aanleiding van de cryptocrash van gisteren en de notulen van de FED schreef hij een uitgebreid opiniestuk over de te verwachten prijsontwikkeling van crypto. Zijn conclusie is spijkerhard. Alle crypto zijn volgens hem gemaximeerd tot de waarde van óf Bitcoin óf Ethereum (afhankelijk van het doel van de munt). Daarnaast kunnen zij sterker reageren op volatiliteit. Hij voorziet dan ook prijsdalingen van 75% tot 90% voor diverse cryptomunten. Kort gezegd dus, zoals hij het benoemt, chaos. Uiteraard zijn we benieuwd wat deze slechte berichten voor impact hebben op de crypto prijzen en of positieve ontwikkelingen in de Amerikaanse markt het tij kunnen keren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen