Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. XRP, ADA & DOGE update

Tech Robert Kroes 29 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Nu de Amerikaanse markten weer gesloten zijn bekijken wij uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates voor Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.863,23  ($ 39.785,07). Dit is 1,61% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste andere coins uit de crypto top 25 stijgen. We zien wel rode cijfers. Het grootste verlies van de dag is voor Avelanche (AVAX) met -3,28%. De grootste stijging is voor een nieuwe munt, namelijk Apecoin (APE) met + 31,32%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Dit kunnen we in crypto van Ripple (XRP) verwachten…

Veel mensen geloven dat Ripple (XRP) sterk staat in de rechtszaak die de SEC aanspande, maar de spreekwoordelijke prijzen worden uiteraard pas aan de finish uitgedeeld. Daarom moeten we ons ook een andere vraag stellen.

Wat gebeurt er als Ripple (XRP) van SEC verliest?

Op deze vraag gaf Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse antwoord in een interview met Bloomberg. Het hele interview kun je uiteraard hier bekijken.

Kort gezegd komt het erop neer dat de CEO van deze crypto uitlegt dat de organisatie al geleid wordt alsof men de zaak verloren heeft. Om zijn opmerking te kunnen begrijpen is het van belang dat we ons realiseren dat een negatieve uitspraak (inhoudende dat Ripple (XRP) als security gezien wordt) alleen van kracht is in Amerika. Veel Amerikaanse bedrijven hebben, toen de rechtszaak aangespannen werd, uit voorzorg al hun banden met Ripple (XRP) verbroken. Als de zaak verloren wordt zal het onmogelijk blijven om in Amerika zaken te doen voor of met Ripple (XRP).

Uiteraard zal er zeker sprake zijn van een fikse koersdaling als de uitspraak inderdaad negatief uitvalt, maar aan het voortbestaan van het bedrijf hoeft dus volgens Garlinghouse niet getwijfeld te worden.

Crypto analyse Ripple (XRP): rendement op korte termijn voor investeerders

Om mee te profiteren van een fikse koersstijging als Ripple (XRP) wel wint kopen veel investeerders nu deze crypto alvast in. Dit heeft uiteraard een gunstige impact op de technische analyses.

Dit betekent dat er op basis van technische analyses en onderstaande video-analyse ruimte is voor fors rendement. Een koerswinst van 70% tot 140% is daarbij concreet.

De video-analyse die daarbij hoort kun je hier bekijken.

Naast een bull-scenario is er altijd een bear-scenario. Dit wordt volgens analyses pas reëel als de Ripple (XRP) prijs een driedaagse kaarsgrafiek onder $ 0,515 produceert. Het bullish scenario is dan doorbroken en investeerders moeten dan rekening houden met een verdere koersdaling naar $ 0,444. Dit is nog een stuk verwijderd van de live Ripple (XRP) prijs die na vandaag na een verlies van 1,41% op $ 0,643 staat.

Ook crypto bulls voor Dogecoin (DOGE)?

We zagen dat de Dogecoin (DOGE) bij de correcties eerder deze week alle winst na het nieuws van de goedkeuring voor overname van Twitter door Elon Musk weer verdampte. Toch lijkt het nog te vroeg om het verlies te accepteren.

Zo signaleert analist Ali Martinez dat de whales bijzonder actief zijn en mogelijk nog actiever worden. Dit is op zich al een bullish teken, maar hij verwacht ook dat er binnenkort een enorme push van de Dogecoin koers kan komen die geïnitieerd wordt door Elon Musk.

Ook hier vallen technische analyses de verwachtingen van Martinez bij. Als de Dogecoin (DOGE) de weerstand op $ 0,159 weet te breken ligt de weg vrij voor zo’n 70% groei (Dogecoin koersdoel van $ 0,235). In deze video-analyse zie je hoe dit kan verlopen.

De bullish Dogecoin koersverwachting lijkt reëel. Deze kan namelijk alleen bearish worden als én de Bitcoin een fikse crash maakt én de Dogecoin een wekelijkse kaarsgrafiek onder de $ 0,078 komt. In dat geval verwacht men dat de crash intensiveert. Men houdt dan rekening met een koersdoel van $ 0,048. Hoewel deze crypto vandaag 2,02% verloor lijkt er met de huidige Dogecoin (DOGE) koers van $ 0,1362 nog geen reden tot acute zorg.

Beren op de weg voor Cardano (ADA)?

Die reden tot zorg is er wel voor investeerders in Cardano (ADA). Zo kwam het nieuws dat de komende Vasil Hardfork uitgesteld is met minimaal enkele weken, maar insiders houden ook rekening met een termijn van maanden. Dit heeft vooral te maken met de concurrentiestrijd tussen Cardano (ADA) en partijen zoals Minswap en SundeaSwap. Deze lanceerden nieuwe features en Cardano (ADA) moet deze meenemen in haar update om relevant te blijven. Het kost echter maanden om deze functies in code te schrijven en te testen.

Ook de on-chain metrics vertellen voor deze crypto een sober verhaal. Zo is het ‘real volume’ gedaald van $ 750 miljoen per dag aan het begin van april tot nog geen $ 100 miljoen vandaag. Zo’n daling heeft een effect op de koers. Als er verder niets gebeurt zou dit kunnen leiden tot een koers van $ 0,70 in mei. Van de live Cardano (ADA) koers van $ 0,842 is dit een fikse stap. Het opvallende is dat deze crypto ondanks het negatieve nieuws een dagwinst(je) noteert van 0,12%.

Er is dus weer genoeg gaande in crypto om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen