Crypto update: prijs BTC en crypto crasht. ETH, LUNA en vooruitzicht

Tech Robert Kroes 12 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto die crashen. Daarna bekijken we updates voor Ethereum (ETH) en Terra (LUNA) om af te sluiten met vooruitzichten en de keuzes van Mr. Wonderful.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto crashen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.423,75 ($ 39.630,73). Dit is 8,08% lager dan gisteravond rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze bullish expert verwachtingen van dit weekend.

Ook de prijzen van de top 25 crypto crashen. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen rode cijfers op de digitale koersenborden. Het grootste verlies is met -14,59% voor Polkadot (DOT). De investeerders in Near Protocol (NEAR) houden de schade met -6,20% het meest beperkt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto uittocht actieve Ethereum (ETH) gebruikers, ook andere chains verliezen

Als we naar het aantal actieve blockchain-adressen per blockchain kijken zien we bij Ethereum (ETH) een uittocht. Het aantal actieve Blochchain-adressen nam in één week met 9,84% af. Hiermee presteerde deze blockchain niet eens zo slecht, want het grootste verlies van actieve adressen in één week was voor de Arbitrum Blockchian met -46,47%. Daarna verloren Fantom en Optimism met respectievelijk -34,76% en -17,73% het meeste actieve gebruikers.

Zoals we in het volledige overzicht kunnen zien waren er ook blockchains die juist meer crypto gebruikers trokken. Zo steeg het aantal actieve adressen op de Celo Blockchain met +15,14% en kon ook de Ronin blockchain met +3,92% meer gebruikers noteren.

Terra (LUNA) verliest interesse van investeerders

Een van de meest opvallende koersdalingen van vandaag is voor Terra Luna (LUNA). De organisatie achter de munt koopt, zoals aangekondigd, veel crypto in voor de stabiliteit van de munt (het reservefonds is nu gevuld met 2,39 miljard dollar).

Toch neemt de interesse in de crypto snel af. Waar het handelsvolume voor en in het weekend nog meer dan 3 miljard dollar bedroeg viel dit nu terug naar 2,24 miljard dollar. Daarmee lijkt de munt een correctie te ondergaan. Volgens analisten zal deze de ruimte geven voor verdere koersstijging, maar voor nu is de koersdaling onverwacht. De organisatie achter de crypto toont immers dat het hard aan vertrouwen werkt.

Experts houden vast aan bullish crypto verwachting

Ondanks de correcties van vandaag lezen we nog veel bullish verwachtingen van crypto experts. Dit weekend zagen we dat dit op basis van de technische analyses niet onterecht was. Vandaag sloot de Bank of America zich hierbij aan. In een uitgebreide analyse voor hun klanten waarschuwden zij voor inflatie en stagnering van de Amerikaanse economie. Zij zien het investeren in crypto als een goede manier om het vermogen te beschermen, zo lezen we in deze analyse.

Ook miljardair en Shark Tank shark Kevin O’Leary, beter bekend als Mr. Wonderful is nog steeds enthousiast over de cryptomarkt. Tijdens Bitcoin 2022 maakte hij tijd voor Cointelegraph om met hen te delen hoe zijn crypto portfolio eruit ziet en wat hij verwacht. Uiteraard willen we je deze analyse niet onthouden.

Veel investeerders weten dat in de regel investeringen op termijn altijd stijgen. Toch zullen veel beleggers opgelucht adem halen als de markt eindelijk de bullish signalen weet in te lossen en een fikse rally laat zien. Of dit op korte termijn gebeurt blijven wij uiteraard volgen. Jij ook?

P.S. vergeet niet om onze nieuwste koersverwachting te checken als je benieuwd bent naar de te voorziene prijsontwikkeling van andere beleggingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen