Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, TRX, Eminem & Snoop Dog

Tech Robert Kroes 28 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates en koersverwachtingen op korte termijn voor Ethereum (ETH) en Tron (TRX) prijs. Tot slot zien we hoe Eminem en Snoop Dog in NFT gaan.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.737,66 ($ 20.834,01). Dit is 0,85% lager dan gisteren rond deze tijd maar hoger dan afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen. Polygon (MATIC) daalt het meest met 5,77%. Er zijn echter ook cryptomunten die winst noteren. De grootste stijging is momenteel met 4,11% voor Tron (TRX), maar daarover later meer. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto prijsverwachting: Ethereum (ETH) eerst bearish, maar daarna…

Vorige week zagen we een volatiele week voor Ethereum (ETH). Als we de technische analyse op korte termijn maken zien we dat zich een bearish patroon vormt. Dit komt omdat de doorbroken weerstand op $ 1.250,- niet gevolgd werd door verdere koersstijging. Inmiddels valt de koers terug tot onder de weerstand. De live Ethereum (ETH) prijs is namelijk

Hiermee is een consoliderend patroon ontstaan. Men verwacht dat dit leidt tot een bearish vervolg, waarbij men een koersdoel van $ 1.150,- voorziet. Op het moment dat de koers daaronder schiet zou er ruimte moeten zijn voor bullish herstel naar $ 1.250,-. Als er daarna genoeg druk is om verder te groeien is $ 1.450,- het volgende weerstandsniveau. Daarmee is er dus ruimte voor prijsstijging.

Aan de andere kant ligt er onder $ 1.150,- een tweede steunniveau op $ 1.050,-, waarmee het bearish risico beperkt lijkt.

Tron (TRX) stijgt door crypto development, wat verwachten we van de prijs?

Nadat de Tron (TRX) investeerders eerder al aangenaam verraste met de introductie van hun eigen stable coin USDD is de munt vandaag weer de top 25 crypto met het hoogste rendement. Dit komt omdat investeerders enthousiast reageren op een ander initiatief op het gebied van innovatie. Tron (TRX) kondigde namelijk aan een Hackaton met meer dan een miljoen dollar aan prijzen te lanceren om jonge ontwikkelaars de kans te geven nieuwe applicaties te ontwikkelen. Inmiddels hebben zich al meer dan 1.300 ontwikkelaars ingeschreven. Daarmee verwacht men veel nieuwe toepassingen.

Dit komt de prijs uiteraard ten goede. De live Tron (TRX) prijs bedraagt namelijk $ 0,0676. Dit maakt deze crypto de munt met de meeste winst uit de top 25. Als we de technische analyses volgen zijn er meer prijsstijgingen te verwachten. Als de prijs boven de $ 0,0690 komt bevestigt deze namelijk een bull trend.

Bovendien is deze prijs het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, waarmee en stijging hierboven een gouden kruis zou creëren. Als dit gebeurt is er ruimte voor een verdere prijsstijging naar het voortschrijdend gemiddelde over 55 dagen en dat ligt op $ 0,075. In het gunstigste geval kan de prijs zelfs verder stijgen naar $ 0,09255.

Als de prijs echter niet door het 200-daags voortschrijdend gemiddelde komt is een bearish daling naar $ 0,0668 mogelijk. In dat geval volgt de koers weer de bearish trend die we zagen.

Eminem en Snoop Dog brengen muzikale NFT samenwerking

Een van de grootste hits van het moment is het nummer ‘From The D2 The LBC’ van gelegenheidsduo Eminem & Snoop Dogg. Voor je denkt dat je op de muziekrecensies beland bent is het goed om uit te leggen dat in de clips de NFT’s van de Bored Ape Yacht Club (BAYS) en Mutant Ape Yachet Club (MAYC) voorkomen als figuranten.

De song is gemaakt voor een speciale bijeenkomst van BAYS en MAYC eigenaren. De NFT’s die gebruikt zijn zijn de BAYC 6.723, die eigendom is van Snoop Dogg en de BAYC 9.055 van Eminem. Beide heren betaalden meer dan een miljoen voor hun digitale aap. Als we afgaan op de 7 criteria om de waarde van een NFT te bepalen hebben ze die investering zojuist zelf een stuk rendabeler gemaakt. Uiteraard willen we je het nummer niet onthouden.

Overigens betekent de hernieuwde interesse nog niet dat de hausse aan prijsdalingen in de NFT- en NFT-cryptomarkt daarmee voorbij is.

(Nog) niet beleggen in crypto?

Als je nog niet bekend bent met investeren in crypto is er nu een mogelijkheid om dit gratis te leren. Op virtueelbeleggen.com kun je gratis en zonder risico kennis maken met investeren in crypto en aandelen.

Als je benieuwd bent wat de koersverwachting voor aandelen en andere beleggingen zoals goud, olie of FOREX is kun je uiteraard terecht bij onze wekelijkse koersverwachting waarin wij de prijzen van populaire beleggingen voor de komende week proberen te duiden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen