Xbox Series X en S-games gaan er nu nog beter uitzien

Games Jeroen Kraak 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Xbox Series X of S? Dan zien de games op je console er al prachtig uit. Toch kan het binnenkort nog beter.

De Xbox Series X is het paradepaardje van Microsoft. De console is de opvolger van de Xbox One en moet de concurrentie aangaan met de PlayStation 5. Grafisch is het de beste spelcomputer die Microsoft heeft te bieden, maar het wordt nu nog beter.

AMD FSR 2.0 op Xbox Series X en S

De Xbox Series X en S gaat nu AMD FSR 2.0 ondersteunen. Dit is de upscalingtechniek van chipmaker AMD, die de vernieuwing laat weten in een blog. Hiermee kan de resolutie van games omhoog en is het bovendien mogelijk om framerates te boosten. In gewone mensentaal betekent het dus dat het beeld beter wordt en er bovendien ook nog eens vloeiender uitziet.

De FSR-technologie is al een jaar oud en nu komt dus versie 2.0. Daarmee kan de resolutie verhoogt worden door een anti-aliasingtechniek. Door deze techniek kunnen er hogere prestaties geleverd worden zonder dat er dure hardware nodig is. Versie 2.0 is dan weer veel efficiënter dan de eerste versie en levert een hoge stabiliteit. Iets waar je als Xbox-gebruiker natuurlijk op zit te wachten.

De simpele wijze waarop jij Xbox games speelt op je iPhone of iPad

Meer dan 110 games

FSR 2.0 is al aanwezig op PC’s. Grote games als God of War en Flight Simulator maken hier al gebruik van. Nu is de Xbox Series X de eerste console die van de techniek ondersteunt. Welke games er gebruik van gaan maken is nog de vraag, maar gezien Flight Simulator en Grounded eigendom zijn van Microsoft en al voor Xbox beschikbaar zijn, lijken die twee zekerheidjes.

Xbox Series X S AMD Upscaling
De games die 2.0 ondersteunen. (Afbeelding: AMD)

De grote vraag is wanneer games op de Xbox Series X en S er gebruik van gaan maken. De technologie is nu toegevoegd aan de ontwikkelaarskit. Volgens AMD zijn er al meer dan 110 games die FSR gebruiken of gaan gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen