Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt: crisis blijft. XRP en LINK analyse

Tech Robert Kroes 14 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten ook gesloten voor het weekend. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken waarom analisten denken dat de crisis blijft. Tot slot bekijken we updates over Ripple (XRP), ChainLink (LINK) en ApeCoin (APE).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.962,43 ($ 30.103,57). Dit is 5,24% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto vertonen een sterk herstel. We zien afgezien van enkele stable coins en Leo Token (LEO), dat 1,25% verliest, alleen groene resultaten. De grootste winst van de dag is voor Shiba Inu (SHIB) met +26,92%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Winst betekent nog geen einde van de crypto crisis

Met de winsten die we vandaag zagen is het verleidelijk om te denken dat de crypto crisis kort maar hevig was. We zagen gisteravond en ook vanmiddag al dat die verwachting zowel op korte als op lange termijn te optimistisch is.

Nieuwe analyses bevestigen dat beeld. Naast het marktoproer rond Terra (LUNA) zijn er namelijk meer factoren die de cryptomarkt parten spelen. Zo heeft de Terra-crisis duidelijk de aandacht getrokken van regelgevende autoriteiten. Ook zien we dat de correlatie met aandelen nog steeds erg hoog is, waardoor de Bitcoin gevoelig blijft voor dalingen in die markt. Die lijken eraan te komen nu de FED heeft aangekondigd over 2 en 4 maanden de rente steeds met minstens 0,5% te gaan verhogen. Het grootste probleem blijft echter dat beleggers onvoldoende risk appetite tonen.

Analisten houden dan ook rekening met verdere koersdalingen. Een prijs van $ 20.000,- of lager en zelfs $ 10.000,- aan het eind van 2022 zijn volgens hen mogelijke koersdoelen.

Beren loeren op Ripple (XRP), kansen voor crypto gokkers

Een van de munten die fors geraakt werd door de crisis is Ripple (XRP). Ook is deze munt een van de crypto die een mooi herstel laat zien. De live Ripple (XPR) prijs bedraagt namelijk $ 0,4366 en dat is 16,55% hoger dan gisteren. Toch waarschuwen analisten dat de beren loeren op een kans om de koers verder naar beneden te trekken.

Zo ligt de koers van de munt nog onder het exponentieel voortschrijdend vermogen over 50 dagen. Ook zien we dat er door de crash veel steunniveaus zijn omgeslagen naar weerstandsniveaus.

Door de koersstijging biedt de Ripple (XRP) kansen aan avontuurlijke investeerders. Zo verwacht men nog steeds een sterke koerssprong als de langlopende procedure tegen de SEC gewonnen of gunstig geschikt wordt. Ook zien de analisten van FX Street naast de bearish signalen een aantal bullish signalen.

ChainLink (LINK) onder vuur door falende DeFi protocollen

Door de bizarre situatie rondom Terra (LUNA) werden ook andere zwaktes in de nieuwste crypto ontwikkelingen vastgesteld. Zo leden diverse DeFi-protocollen die gebruik maken van ChainLink (LINK) miljoenenverlies.

Doordat ChainLink (LINK) op een zeker moment haar LUNA-oracle pauzeerde bleef op sommige protocollen een hogere LUNA-koers genoteerd staan dan de feitelijke (spot)prijs op dat moment. Diverse partijen zagen hun kans schoon en profiteerden. Zo werden er transacties gedaan waarbij LUNA ingebracht werd voor cryptoleningen. Door het verschil tussen de ‘oracle prijs’ en de werkelijke prijs kregen degenen die inbrachten veel te veel tegenwaarde. De protocollen verloren miljoenen en begonnen te zwartepieten om ChainLink te bewegen hun verlies terug te betalen.

Gelukkig bleek al snel dat het euvel niet aan ChainLink (LINK) te wijten was, maar aan een gebrek aan voorzorgen bij de getroffen DeFi-ontwikkelaars. Investeerders hielden dan ook vertrouwen in de munt. Dit zien we aan de live ChainLink (LINK) prijs die met $ 7,290 14,62% hoger ligt dan gisteren.

Zoals we vanmiddag en in deze analyse zagen gaan we ondanks de winst waarschijnlijk een spannend weekend tegemoet. Ook zagen we gisteravond al dat er een spannende week wacht. Uiteraard doen wij daar vanaf maandag weer verslag van.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen