Waarom je tijdens Super Bowl LVII (bijna) geen spoor van crypto kan bekennen

Tech Wesley Akkerman 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Super Bowl komt eraan, en waarschijnlijk worden we dan niet lastiggevallen door crypto-reclames. Eerder kochten grote bedrijven die hier geld aan verdienen wel advertentieruimte in, maar inmiddels hebben ze zich teruggetrokken. Wat is hier precies aan de hand?

Liefhebbers van de Super Bowl hadden het vorig jaar zwaar te verduren. Ze werden namelijk doodgegooid met reclames van allerlei bedrijven die geld verdienen aan crypto. Bedrijven als FTX, en Crypto.com streden allemaal voor je aandacht, maar in 2023 zal dit niet gaan gebeuren, meldt Sports Business Journal.

Geen crypto tijdens de Super Bowl

Dat dit vorig jaar gebeurde is goed te verklaren. Mensen die de Super Bowl thuis volgden, zagen hoe beroemdheden als LeBron James en Matt Damon hen probeerden over te halen te investeren in crypto. Op dat moment was één Bitcoin nog meer dan 42.000 dollar waard. Ah, dat waren nog eens tijden.

Hoe staat het er een jaar later voor? Niet alleen is de prijs gezakt naar 22.964,24 dollar (om 10:45, op dinsdagochtend), ook ervaren veel van die bedrijven nu problemen op de markt. FTX is helemaal buitenspel gezet en trekt intussen de gehele markt met zich mee. Iedereen moet het dus ondertussen met minder doen.

Groot verschil met vorig jaar

En dat is een groot verschil met vorig jaar. Zo kwam FTX destijds met een spotje waarin acteur Larry David langs allerlei mooie, menselijke uitvindingen ging. Hij behandelde toiletten, de lamp, wielen en natuurlijk crypto. En over alles was hij sceptisch. Maar dergelijke spotjes zijn vaak wel effectief.

Hoewel er dus geen advertentieruimte is ingekocht door de grotere spelers op de markt voor crypto, betekent dat niet dat er helemaal geen spotjes meer met dit thema voorbijkomen. Kleinere spelers kunnen namelijk ook lokaal ruimte inkopen, wat natuurlijk veel minder geld kost.

Samsung Super Bowl
De Super Bowl krijgt een upgrade! (Afbeelding: Samsung)

Wil je de Super Bowl live kijken? De wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs start om 00:30 uur in de nacht van zondag op maandag.

Hoe Bitcoin en crypto iPhones en Androids wereldwijd in gevaar brengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sports Business Journal

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen