Crypto update: prijs Bitcoin en crypto correctie, BTC alert en Ripple

Crypto Robert Kroes 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag in Amerika ook voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een Bitcoin alert van John Bollinger (uitvinder van de Bollinger bands) en delen we een update over de rechtszaak tussen SEC en Ripple (XRP).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten in correctie

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.003,32 ($ 48.143,06). Dit is 2,56% lager dan toen de Amerikaanse beurzen gisteren sloten.

Als we de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken zien we dat de correctiegolf ook daar aanhoudt. Er zijn nog steeds cryptomunten die een winst noteren. Sterkste stijger is Avalanche (AVAX), dat + 18,91% noteert in 24 uur. Het grootste deel van de cryptomunten in de top 25 noteert echter een verlies. Sterkste daler is ChainLink (LINK), dat in 24 uur 7,77% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

John Bollinger geeft Bitcoin alert, MicroStrategy kan het tij niet keren

Waar we na de rally van gisteren louter dolenthousiaste reacties zagen is het sentiment vandaag iets anders. Zo waarschuwt John Bollinger (uitvinder van de veel gebruikte Bollinger Bands) dat de correctie van vandaag ertoe kan leiden dat grote spelers in de markt short gaan. Hij geeft aan nog geen bevestiging te hebben, maar de waarschuwingen van Bollinger worden in de regel serieus genomen.

In dat opzicht is het interessant om te zien dat het MicroStrategy niet lukt om vandaag voor positief sentiment te zorgen. Normaal gesproken reageert de markt namelijk positief als deze institutionele belegger vertrouwen in de Bitcoin toont door extra aankopen te doen. Nu heeft men echter bij de SEC een melding gemaakt dat men in het derde kwartaal voor $ 177 miljoen aan Bitcoin gekocht heeft. De markt reageert hier echter niet op. Klaarblijkelijk is er dus meer nodig om de positiviteit terug te brengen.

Rechtszaak SEC en Ripple (XRP) wordt waarschijnlijk niet geschikt

Ook de laatste ontwikkelingen in het proces tussen Ripple (XRP) en SEC maken de markt nerveus en wantrouwend. Partijen hebben namelijk gezamenlijk een verzoek gedaan om de termijn voor het vergaren van bewijs te verlengen tot in november. Hiermee dooft de speculatie over een schikking. Het is namelijk niet gebruikelijk dat partijen zo’n verzoek doen in het zicht van een schikking. Aangezien deze rechtszaak een fundamenteel antwoord kan geven op de vraag wanneer cryptomunten als een security gezien worden betekent een verlenging van de procedure voortdurende onzekerheid. Dit is uiteraard niet goed voor de markt. Deze reageert dan ook negatief en dat leidt tot een fors koersverlies voor de Ripple (XRP).

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen