Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt, waarom? SEC jaagt op UniSwap

Tech Robert Kroes 4 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse financiële markt ook gesloten voor het weekend. Wij bekijken voor we weekend gaan vieren de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we 3 redenen waarom de Bitcoin prijs stijgt. Tot slot zien we hoe de SEC haar pijlen nu op UniSwap (SWAP) richt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt verder in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 42.308,61 ($ 50.237,28) en dat is 0,86% hoger dan tijdens de crypto update van gisteravond.

Ook de rest van de cryptomarkt gaat positief het weekend in. De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten zijn voornamelijk groen. Er zijn wel enige rode cijfers te zien. Het is, zoals we verderop zien, niet verbazend dat UniSwap (SWAP) het meest verliest met 4,48%. Zoals gezegd staan de meeste cryptomunten echter op winst. Solana (SOL) leidt de markt met een winst van 14,54% in 24 uur. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag, dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom stijgt de Bitcoin prijs zo snel?

De winst voor de Bitcoin ziet er goed uit, maar tijdens de Amerikaanse markt was de koers zelfs even boven $ 51.000,-. Deze weerstand is volgens analisten de laatste weerstand die gebroken moet worden om op weg te gaan naar nieuwe koersrecords. Vraag is natuurlijk waarom de grootste cryptomunt stijgt. Dit zijn de 3 redenen voor de prijsstijging van de Bitcoin.

  1. Ethereum (ETH) stijgt deze week erg snel in waarde. Hierdoor wordt de pairing Ethereum/Bitcoin ook snel meer weer waard. Zo wordt de Bitcoin als het ware opgestuwd door de prijs van Ethereum. De Ethereum (ETH) koers is overigens nog steeds snel stijgende. Op dit moment noteert de Ethereum (ETH) koers EUR 3.303,38 en dit is 2,58% hoger dan gisteren en nog zo’n 10 % onder een koersrecord.
  2. Zoals we in onze crypto koersverwachting van maandag aankondigden hebben de werkeloosheidscijfers in Amerika die vandaag bekend gemaakt werden impact. Men verwachtte 725.000 nieuwe banen, maar in werkelijkheid werden er ‘slechts’ 235.000 banen gerealiseerd in Augustus. Dit betekent dat de FED de steunmaatregelen waarschijnlijk vast zal houden, waardoor de inflatie op blijft lopen. Dit maakt Bitcoin interessant als veilige haven.
  3. Daarnaast brak de koersstijging als gevolg van de eerste twee factoren aan de bullish kant door de trendlijn die de munt al een tijd volgt. Zo’n doorbraak is vaak een signaal voor een sterke bull rally.

Door de positieve Bitcoin en de correlatie met veel andere cryptomunten zien we dat deze andere cryptomunten ook in waarde stijgen. Uiteraard zijn er factoren per munt die daarbij een rol spelen. Overigens is het niet gezegd dat de Bitcoin nu direct op recordkoers gaat. Veel analisten voorzien eerst nog een correctie (tot ‘laag in de 40.000’). Het is dus oppassen geblazen.

SEC richt pijlen op UniSwap (UNI)

Een van de weinige cryptomunten die niet meeprofiteert van de prijsstijgingen is DeFi-platform UniSwap. Er gaan namelijk sterke geruchten dat de SEC op onderzoek is om te zien of deze cryptomunt niet kwalificeert als security. Hoewel de SEC zelf bevestigt noch ontkent dat zij een onderzoek gestart is bevestigen diverse insiders dat de SEC om informatie vraagt. Zij bekijken daarbij vooral hoe investeerders Uniswap gebruiken end e manier waarop de cryptomunt vermarkt wordt.

De stap van de SEC is opmerkelijk. Dit onder andere door de wijze waarop Bitcoin niet tot security gerekend wordt, maar als commodity gezien wordt. Op basis van die argumentatie werd namelijk aangenomen dat decentrale blockchain platformen sowieso geen security zijn. Uiteraard is het lastig raden als we alle feiten niet kennen, dus wellicht gaat het de SEC wel om iets anders. Feit is dat beleggers in de cryptomunt onrustig reageren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen