Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, markt wisselt. Bitcoin bulls en FED

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten en is het tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast bekijken we een bijzonder signaal in de Bitcoin on-chain metrics. Tot slot zet de FED een stap voor haar eigen crypto, de digitale dollar.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 42.209,43 ($ 49.012,91). Dit is 2,14% hoger dan gisterenavond en ook hoger dan toen de Amerikaanse markt vorige week sloot.

De rest van de cryptomarkt lijkt meer verdeeld. Er zijn cryptomunten die een flinke winst schrijven zoals Terra (LUNA), die met 10,73% de lijst van winnende cryptomunten aanvoert. Er zijn echter meer cryptomunten die een verlies noteren. De grootste verliezer is Avalanche (AVAX), dat 4,887% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Zeldzaam Bitcoin signaal brengt crypto markt in juichstemming

Dit voorjaar ontstond er een crisis bij Bitcoin miners, waardoor de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin in een dalende (bearish) trend kwam. Inmiddels lijkt die tijd voorbij, want on-chain metrics specialist Glassnode heeft gezien dat de moeilijkheidsgraad weer oploopt. Daarmee is de beartrend binnen 120 dagen hersteld.

Hiermee vertoont het patroon van de moeilijkheidsgraad hetzelfde patroon als in december 2018, waarna de Bitcoin koers oploopt. Het belangrijke verschil is dat het herstel toen 164 dagen duurde. Dit zie je in de grafiek die door de oprichters van Glassnode gedeeld wordt.

De crypto markt reageerde bijzonder enthousiast. Zo laat de Tweet van Nederlandse analist Plan B aan duidelijkheid niets te wensen over.

FED zet een stap naar een digitale dollar, maar die is nog ver weg

De FED laat volgens de Wall Street Journal weten dat zij waarschijnlijk deze week al begint aan het traject om te beslissen of er een digitale dollar (CBDC). Hier hoort onder andere een beschouwing van de voor- en nadelen van een digitale dollar bij. Ook komt er een marktconsultatie, die waarschijnlijk al deze week geopend wordt.

Dit wil echter niet zeggen dat we de digitale dollar op korte termijn kunnen verwachten. De FED wil zeer voorzichtig te werk gaan en alleen de kosten en het risico nemen als de voordelen duidelijk opwegen tegen de nadelen van het gebruik van bestaande crypto. Daar is men nog zeker niet van overtuigd. Zo wil FED vice-president Randel Quarles weten of een digitale dollar wel nodig is omdat men ook stable coins heeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!