De Snelle Hap: alle technologie, popcultuur en wetenschap van donderdag 2 maart

Tech Mark Hofman 2 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Vandaag in De Snelle Hap: easter eggs in The Mandalorian, einde voor wachtwoorden op Android, het spectaculaire Noorderlicht én een bijzondere ontdekking.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur sharp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: technologie, popcultuur en wetenschap op donderdag 2 maart

Donderdag 2 maart 2023 is de echte ‘day after’ voor de eerste aflevering van het derde seizoen van The Mandalorian. Google werkt hard om wachtwoorden verleden tijd te laten zijn voor Android, Motorola praat over de nieuwe razr én er is opvallend nieuws rondom de oer-Hollander.

Dit waren de verhalen van vandaag:

Motorola razr krijgt een opvolger | WANT

Motorola maakt tijdens het Mobile World Congress 2023 optimaal gebruik van de gelegenheid om over de derde-generatie razr te praten. De opvouwbare smartphone krijgt naar verluidt een pittig grote upgrade, maar hoe ziet het bedrijf dat voor zich?

WANT-redacteur Dunke van Boekel legt het je met liefde uit.

motorola razr
Het secundaire scherm van de Razr 2022. (Afbeelding: Motorola)

Wit en blond? De eerste Nederlanders waren zwart | Metro

Het lijkt er sterk op dat de eerste Nederlanders ooit zwart waren. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat 10.000 jaar geleden de eerste moderne mens, beter bekend als de oer-Hollander, een zwarte huidskleur had.

Metro-redacteur Julia Osendarp vertelt je er alles over op de website van onze collega’s:

Is de Oer-Hollander wit en blond? Niet dus, eerste Nederlanders waren zwart

Kevin Hart: ‘John Travolta is eigenlijk knettergek’ | WANT

Geen nieuws, maar wel iets waar we bij WANT trots op zijn. Redacteur Dennis Mons kreeg de kans om met acteur Kevin Hart in gesprek te gaan over zijn nieuwe film: Die Hart.

Een leuk gesprek waarbij de nodige grappen je om de oren vliegen.

Adobe Premiere Pro krijgt dé gewilde functie | WANT

Wie Premiere Pro gebruikt als standaard programma voor het bewerken van video’s weet hoe vervelend overbelichte HDR-beelden kunnen zijn. Helaas was dit voor veel editors realiteit, gezien het programma van Adobe aanzienlijk wat moeite had met de bestanden.

Inmiddels heeft het bedrijf een update uitgerold met een oplossing voor het probleem. Tone Mapping is de redding en WANT-hoofdredacteur Mark Hofman vertelt je er alles over.

Adobe fixt met nieuwe functie Premiere Pro al je overbelichte video’s

NASA brengt Noorderlicht spectaculair in beeld | WANT

Sinds zondag is Nederland in de ban van het Noorderlicht. Niet gek, want het bijzondere fenomeen is in ons land te zien. Iets wat eigenlijk heel erg uniek is.

Uniek is overigens ook het woord waarmee we de meest recente beelden van NASA willen omschrijven. De organisatie deelt spectaculaire beelden vanaf het International Space Station (ISS). WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je meer. 

Noorderlicht op spectaculaire manier in beeld gebracht door NASA
Het Noorderlicht. (Afbeelding: Pexels/Stein Egil Liland)

Disney+ heeft je genoeg te bieden in maart 2023 | Manners

Eerlijk is eerlijk: als het op streamingdiensten aankomt, zien we door de bomen het bos niet meer. Laat staan dat we ook daadwerkelijk weten wat er nu precies uitkomt op welke dienst.

Wat Disney+ betreft zijn onze collega’s van Manners de redder in nood. Hoofdredacteur Alrik de Jong zet alle releases van maart overzichtelijk voor je op een rij!

Nieuwe foto’s Tesla Cybertruck geven inkijkje | Autovisie

Over collega’s gesproken: de heren van Autovisie droppen vandaag een verhaal over de nieuwe Tesla Cybertruck. De veelbesproken elektrische auto houdt de gemoederen al lang bezig, maar geeft zichzelf nu toch een klein beetje bloot.

Benieuwd naar de beelden? Redacteur Stijn Kuster vertelt je er alles over:

Nieuwe foto’s van Tesla Cybertruck geven inkijkje in toekomstig productiemodel

Android 14 neemt afscheid van het wachtwoord | TechRadar

Android 14, het volgende besturingssysteem voor Android-telefoons, lijkt officieel afscheid te nemen van wachtwoorden. Dat meldt de redactie van TechRadar vanmiddag.

Achter de schermen werkt men keihard aan de Passkey-functionaliteit dat als ultiem alternatief wordt gezien.

Android, Android-telefoons, 300 euro
Dang (Afbeelding: Unsplash)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen