Je toilet gaat volledig veranderen dankzij Chinese onderzoekers

Life Hacks Sam Dille 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

We zitten al eeuwenlang op een toilet van porselein of keramiek. Waarschijnlijk zal dit in de toekomst niet snel veranderen. Maar als we Chinese wetenschappers moeten geloven, kunnen we beter op een andere manier onze behoefte doen.

Wetenschappers van de Huazhong University of Science and Technology in Wuhan hebben een nieuw ultragladde toiletpot ontwikkeld. Wie zijn behoefte doet op de nieuwe wc is ervan verzekerd dat er niets, maar dan ook niets, blijft plakken. Is dit het toilet van de toekomst?

Dit toilet spoelt elke drol al na één keer door

De innovatieve toiletpot is een 3D-geprint item en er kan bijna niets aan de kom blijven plakken. Nog opvallender: het toilet blijft na veel gebruik glad. Zelfs nadat hij meerdere keren was gebruikt en met schuurpapier was ingewreven, bleef er niks aan de wc plakken.

Zo’n gladde wc-pot is niet alleen handig vanwege de hygiëne. Hij zorgt er ook voor dat we minder vaak hoeven door te trekken om het toilet schoon te krijgen. En dat bespaart flink wat water. Bedenk je maar eens dat een wc per spoelbeurt meer dan zes liter water wegspoelt.

Bijzondere uitvinding

De onderzoekers noemen hun uitvinding een ‘abrasion-resistant super-slippery flush toilet’ (ARSFT). Oftewel: een slijtvast, utraglad spoeltoilet. De wc is gemaakt van materialen die complexe vloeistoffen en vaste stoffen gemakkelijk afstoten. Dit soort materialen gaat over het algemeen snel kapot, als er krassen op komen.

Toch kan het materiaal dat wordt gebruikt om het toilet te maken makkelijk tegen een stootje. Een enorme prestatie dus van het onderzoeksteam uit China. Het is onwaarschijnlijk dat we dit soort materiaal ooit in ons kleinste kamertje zullen gebruiken. Maar het is interessant om te zien wat wetenschappers op dit gebied kunnen bereiken.

China is erg actief op het gebied van wetenschap, maar ook in de ruimtevaart. Onderzoekers uit het land hebben namelijk eerder dit jaar een mysterieuze ruimtemissie uitgevoerd, waar we nog steeds het doel niet van weten. Benieuwd naar het hele verhaal? Check het in dit artikel!

China heeft een mysterieus vliegtuig waar wetenschappers niet over raken uitgepraat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen