De Snelle Hap | Dynamic Island ten einde, Messenger volgt WhatsApp en meer

Pop-Culture Mark Hofman 7 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Apple is het Dynamic Island van de iPhone nu al zat, Messenger volgt WhatsApp op positieve wijze en Overwatch 2 is amper speelbaar op de PlayStation 5. Dit is De Snelle Hap van donderdag 7 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze dagelijkse rubriek waarin we je razendsnel bijpraten over alles wat je wil weten op het gebied van technologie en popcultuur. Het nieuws van de nacht overzichtelijk op een rij, zodat jij je dag up-to-date begint.

Vandaag doen we het net een beetje anders en hebben we onze verhalen ook los uitgeschreven. Tips voor deze rubriek? Stuur ze naar [email protected].

HBO Max brengt The Last of Us in 2025

HBO Max heeft via een teaser trailer laten weten welke series we kunnen verwachten in 2024 en welke in 2025. The Last of Us seizoen 2 behoort tot die laatste categorie.

Hoewel het jammer is, zullen de echte fans niet heel verrast zijn door het nieuws. Eerder liet showrunner Craig Mazin al weten dat de productie van het langverwachte tweede seizoen pas van start gaat vanaf februari 2024.

The Last of Us seizoen 2 gaat hiermee later in productie dan de bedoeling was, als gevolg van de staking in Hollywood. Zowel de Writers Guild of America als SAG-AFTRA zorgden ervoor dat schrijvers en acteurs dit jaar massaal het werk neerlegden.

Meta volgt WhatsApp met Messenger

Meta rolt eind-tot-eind-versleuteling uit voor Messenger. Met deze beveiligingsfunctie volgt het bedrijf zijn andere platform, WhatsApp, op een goede manier.

Groepsgesprekken vallen nog buiten de boot, maar chats en telefoongesprekken met een enkele ontvanger zijn vanaf nu voorzien van de veilige versleuteling. Dat heeft Meta, het bedrijf achter Messenger, vannacht bekendgemaakt.

Het is interessant om te zien dat WhatsApp, de andere app van het bedrijf, al jaren draait met een dergelijke versleuteling. Niet voor niets werd de functie voor Messenger al in 2016 geïntroduceerd. We hebben er dus even op moeten wachten, maar vanaf nu is dit de standaard.

WhatsApp, Facebook Messenger, iOS, Android
(Afbeelding: Daniel Korpai)

Apple is Dynamic Island alweer zat

Apple lijkt, ondanks dat de iPhone 15 en 15 Plus hem dit jaar voor het eerst kregen, Dynamic Island nu al zat te zijn. Het Amerikaanse bedrijf is achter de schermen druk bezig met een volgende stap.

LG Innotek is achter de schermen druk bezig met de productie van een nieuw iPhone-scherm. Dit specifieke model moet het camerasysteem onder het beeldscherm plaatsen, zoals we op dit moment al bij een aantal Android-smartphones zien.

Het nieuws van de under-display camera komt uit Zuid-Korea. Hoewel het niet officieel is, kunnen we het bericht van The Elec, vanwege een goede reputatie, serieus nemen.

Google wil ChatGPT onderuit schoppen

Ondanks dat Google al jaren gefocust is op AI, geeft het met Gemini nu pas echt antwoord op ChatGPT. Schopt het nieuwe Bard de populaire applicatie onderuit?

ChatGPT-concurrent Google Bard nu in Nederland met veel nieuws
Google Bard. (Afbeelding: Unsplash/Mojahid Mottakin)

Het grote succes van ChatGPT heeft ervoor gezorgd dat Google Bard een beetje op de achtergrond is geraakt. De chatbot kreeg hier en daar aardige functionaliteiten toegeworpen, maar echt indrukwekkend werd het niet.

Gemini, het nieuwe taalmodel van Google, gaat daar wel verandering in brengen. De Engelse versie van de chatbot weet zichzelf niet alleen te meten met het grote ChatGPT, maar streeft het op sommige vlakken nu ook voorbij.

Apple dropt iPad en Macbook begin 2024

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman komt Apple begin volgend jaar met een aantal nieuwe producten op de markt, waaronder een iPad Pro, MacBook Air en meer.

Uiteraard worden de nieuwe producten gelanceerd met de nieuwe generatie van Apple Silicon (M3) aan boord, om zo de tegenvallende verkoopcijfers van de iPad recht te trekken.

In totaal spreekt Gurman over een iPad Pro, iPad Air, MacBook Air, een nieuw Magic Keyboard en een vernieuwde Apple Pencil. Feest!

Overwatch 2 praktisch onspeelbaar op PS5

Veel gamers klagen over de PlayStation 5-versie van Overwatch 2. De game kampt met zoveel problemen dat hij op dit moment bijna onspeelbaar is.

Afgelopen dinsdag verscheen het achtste seizoen van Overwatch 2, en dat verliep allesbehalve soepel. Vooral gamers met een PlayStation 5 ervaren problemen met de game. Het spel is door frame drops praktisch onspeelbaar geworden.

Zowel op Reddit als op het forum van Blizzard, de ontwikkelaar van de game, regent het klachten. Dit is begrijpelijk, want de frame drops beïnvloeden niet alleen de gameplay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen