De snelle hap | Een hoop nieuwe gratis Netflix-games en de robot van Tesla

Tech Jeroen Kraak 14 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Netflix komt met een flink aantal nieuwe games die je gratis kunt spelen, en het gevecht tussen Apple en Beeper gaat verder. Dit is De Snelle Hap van donderdag 14 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag onder andere gratis Netflix-games, de humanoid van Tesla en de case voor de AirPods Pro 2.

Nieuwe gratis games bij Netflix

Netflix zet flink in op gamen. Dit jaar zijn er veertig games op het platform verschenen die je met je Netflix-abonnement gratis kunt spelen. Bovendien heeft het bedrijf meer dan negentig spellen in ontwikkeling.

Netflix heeft ook al een aantal nieuwe games voor 2024 aangekondigd. Zo speel je het aankomende jaar onder andere Game Dev Tycoon, Sonic Mania, en Cozy Grove: Camp Spirit.

Netflix heeft een goede reden om aandacht te geven aan games naast hun films en series. Je leest hier waarom.

Netflix voorziet abonnees van gratis game voor Android en iPhone
Netflix wil een ander spel spelen. (Afbeelding: Netflix)

Tesla’s nieuwste robot kan nu voorzichtig omgaan met een ei

Tesla ken je vooral van de elektrische auto’s, zoals de Cybertruck. Toch heeft het bedrijf nog veel meer in de pijplijn. Het heeft een afdeling die zich bezighoudt met het ontwikkelen van een robot.

Het bedrijf heeft de Optimus in ontwikkeling. Overigens niet te verwarren met Optimus Prime uit Transformers, want deze humanoid kan niet veranderen in een elektrische auto.

De nieuwste versie ervan is nu nog beter. Tesla meldt trots dat deze nog behendiger is. Waarschijnlijk omdat de sensoren onder handen zijn genomen. Dit nieuws is in ieder geval een goede afleiding van een groter probleem: de Autopilot in de auto’s. Het bedrijf riep gisteren nog twee miljoen auto’s terug.

There’s a new bot in town 🤖
Check this out (until the very end)!https://t.co/duFdhwNe3K pic.twitter.com/8pbhwW0WNc

— Tesla Optimus (@Tesla_Optimus) December 13, 2023

AirPods Pro case nu ook los te kopen

Apple heeft een nieuw product in zijn winkel toegevoegd. Nou ja, niet helemaal nieuw, want Apple lanceerde dit jaar de vernieuwde case van de AirPods Pro 2. Deze heeft onder andere de nieuwe USB-C-poort. Deze was alleen te koop in combinatie met de oortjes zelf.

Vanaf nu verkoopt Apple de case ook los. Wil je dus upgraden, maar doen je AirPods Pro 2 het nog goed? Dan bespaar je in ieder geval wat geld.

Je bestelt de nieuwe case nu in de Apple Store. Hij kost je 109 euro. Toch liever de oortjes erbij? Dan ben je 279 euro kwijt.

AirPods 2 zijn nu extra voordelig dankzij deze deal op Amazon
De AirPods Pro 2. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

EU richt pijlen op X

Er lijkt geen dag te zijn waarop Elon Musk niet in het nieuws is. Dit keer ligt niet híj onder vuur, maar zijn platform X. Dit heeft alles te maken met privacy.

Er is een klacht ingediend bij de Nederlandse privacywaakhond door privacyrechtenorganisatie NOYB. Het bedrijf zou namelijk zijn eigen advertentierichtlijnen niet handhaven.

In die richtlijnen staat dat politieke voorkeuren of religieuze overtuigingen niet gebruikt mogen worden om gericht te adverteren. Dat lijkt X echter wel te doen.

Het lijkt erop dat X (Twitter) volstaat met geverifieerde terroristen
Elon Musk maakt zich zorgen. (Afbeelding: Philip Pacheco / AFP)

Update voor Google Maps

Over privacy gesproken, Google Maps krijgt een aantal nieuwe privacy-functies. Hiermee moeten gebruikers nog meer hun gegevens kunnen beschermen.

Je recente activiteiten zijn nu te vinden op een centrale plaats in de app. De data kun je vanuit daar heel makkelijk verwijderen.

Dit kan een-voor-een, maar ook allemaal tegelijk. Er verschijnt dan ook een venster waarin staat wat je precies weggooit. Wanneer deze update precies wordt uitgerold, is nog onbekend.

Gevecht tussen Apple en Beeper om iMessage gaat door

De strijd om de blauwe gespreksballonnen gaat onverminderd door. Apple pikt het niet dat Beeper opnieuw een weg heeft gevonden om iMessage naar Android te brengen en lijkt de dienst nu opnieuw geblokkeerd te hebben.

Het bedrijf wist eerder de Apple blokkade te omzeilen door mensen in te laten loggen va een Apple ID. In ieder geval een betere oplossing dan de eerdere mislukte aanval van Nothing.

Nu heeft Apple er opnieuw een stokje voor gestoken. “Apple lijkt opzettelijk te voorkomen dat iMessages worden afgeleverd bij ongeveer 5 procent van de Beeper Mini-gebruikers”, laat het bedrijf weten. Het zou helpen om de app opnieuw te installeren. Een definitieve oplossing is er nog niet, maar Beeper laat op X wel weten eraan te werken.

Apple appears to be deliberately blocking iMessages from being delivered to ~5% of Beeper Mini users. Uninstalling and reinstalling Beeper Mini fixes the issue.
We won’t have a fix tonight, but we’re working on it. https://t.co/70KbYfcwjr

— Beeper (@onbeeper) December 14, 2023

De nieuwe iPhone-functie waardoor we uitkijken naar iOS 17.3

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen