Dragon Ball-fans kunnen deze nieuwe content nog verwachten

Films & Series Rik Claessen 27 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het einde van Dragon Ball is gelukkig nog lang niet in zicht. Dit zijn een aantal dingen die fans de komende tijd kunnen verwachten.

Fans van Dragon Ball zullen waarschijnlijk nog niet helemaal over het verlies van de bedenker van de serie heen zijn. Met de dood van Akira Toriyama is er veel onduidelijkheid over de toekomst van Dragon Ball. Is de manga nu klaar? En betekent dat dat de anime ook klaar is?

Daar lijkt het gelukkig nog niet op. Fans willen kosten wat kost de serie doorzetten. Zo zagen we een poos terug een trailer voor een mogelijke film, volledig gemaakt door AI. Een geinig fanprojectje. Maar wat kunnen fans écht verwachten van de toekomst van Dragon Ball?

Is Dragon Ball nu afgelopen?

Na de dood van de maker van de serie, heerste er aardig wat onduidelijkheid over Dragon Ball. De serie werd zelfs even op de plank geplaatst voor onbepaalde tijd. Nu heeft de officiële Dragon Ball-site een statement gegeven over de toekomst van de serie. Dat betekent dat de serie terugkomt, alleen wanneer precies is nog niet niet duidelijk.

Akira Toriyama: Het leven van de Dragon Ball maker
Akira Toriyama 1982 (Afbeelding: ANP)

De manga wordt gepubliceerd in ‘V Magazine’. Met het statement van Dragon Ball wordt duidelijk dat het zijn plaats in dit tijdschrift voorlopig niet zal verliezen. De tekenaar van de serie, Toyotarou, zegt nog volop bezig te zijn met illustraties en het maken van de serie.

Dit kunnen fans de komende tijd verwachten

De officiële website suggereert dat de komende manga’s exclusieve achtergrondinformatie zullen bevatten over personages en de serie, met name die gerelateerd zijn aan de ‘Supe Hero-arc’, die zojuist is afgesloten in het laatste vrijgegeven mangahoofdstuk. Inbegrepen in de aankondiging is een schets van Gevo, zoon van Dr. Gero en het mogelijke model voor Android 16, gezien tijdens de Android-saga van Dragon Ball Z.

De eerste nieuwe serie staat al op planning. In de herfst van dit jaar komt Dragon Ball Daima uit. De serie is een soort ode aan het begin van Dragon Ball. Goku, Vegeta en een aantal andere klassieke personages van Toriyama veranderen in kinderen.

AI maakt de Dragon Ball-film met Ryan Reynolds die je wil zien
(Afbeelding: Crunchyroll)

Verder is de kans groot dat we meer gaan zien over Black Frieza. Deze nieuwe transformatie van Frieza werd geïntroduceerd in hoofdstuk 87, waar hij verscheen en niet alleen de vorige grote slechterik doodde, maar ook de vloer aanveegde met Goku en Vegeta voordat hij hen op onverklaarbare wijze het leven achter zich liet. Wat zijn plan precies is, moeten we nog maar achter komen.

Veel fans wilden graag een terugkeer naar de Black Frieza-verhaallijn en zij zien nu dat de Super Hero-arc is afgelopen, maar het plotselinge overlijden van Toriyama heeft het begin van de volgende verhaallijn stopgezet. Hoewel er geen garantie is dat de volgende verhaallijn rechtstreeks met Black Frieza te maken zal hebben, is het een veel te groot plotpunt om lang te negeren. Wanneer de serie terugkeert, zullen fans ongetwijfeld Black Frieza willen zien.

Dragon Ball-fans opgelet: deze nieuwe anime op Disney+ is een must-watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen