Elektrische auto Huawei moet Tesla doen vergeten

Elektrische auto's Sam Dille 1 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Huawei is vooral druk met het maken van gadgets. Het bedrijf gaat binnenkort ook een elektrische auto lanceren, samen met Chery Automobile. En als we de geruchten moeten geloven, wordt de gloednieuwe EV een potentiële Tesla-killer.

De Luxeed S7, zoals de elektrische auto heet, staat gepland om eind november in China zijn debuut te maken. Huawei en Chery Automobile doen nog een beetje geheimzinnig over het voertuig, maar wij geven je alvast een klein tipje van de sluier.

Maak kennis met de nieuwe elektrische auto van Huawei en Chery Automobile

Huawei en Chery Automobile bundelen voor de nieuwe elektrische auto hun krachten. Het voertuig wordt een mix van vooruitstrevende technologie en supersnelle prestaties.

De bedrijven hebben ook duidelijk wat vertrouwen in het voertuig. Volgens Richard Yu Chengdong, hoofd van de auto-eenheid van Huawei, wordt de EV nog beter dan een Tesla. Dat vertelde de topman van Huawei topman afgelopen maandag tijdens een presentatie.

Met de elektrische auto van Huawei en Chery Automobile kun je 700 kilometer rijden op een enkele lading. Zet je de S7 aan een snellader, dan krijg je al binnen tien minuten 400 kilometer aan actieradius.

In augustus kwam naar voren dat de S7 gebaseerd zal zijn op het E0X-platform van Chery Automobile. Dat platform is speciaal ontworpen voor EV’s met twee motoren en vierwielaandrijving.

Niet de eerste EV van Huawei

Dit is trouwens niet Huawei’s eerste uitstapje naar elektrische auto’s. Het bedrijf werkte in 2021 samen met Seres voor het merk Aito. Aito’s eerste volledig elektrische model, de M5, werd vorig jaar gelanceerd. In december begint Aito met het verkopen van hun M9, een luxe elektrische SUV, in China.

Je vergeet bijna dat Huawei naast elektrische auto’s ook smartphones maakt. De nieuwste is de Huawei Mate 60 Pro, die het bedrijf stilletjes in China heeft gelanceerd. De smartphone krijgt alleen geen enkele aandacht. Hoe dat precies zit leggen we je uit in dit artikel.

Huawei blijft opvallend stil over nieuwe high-end smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen