Elektrische auto: wanneer de iconische Volkswagen bus het daglicht ziet

Elektrische auto's Mark Hofman 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds de aankondiging in 2017 is het heel erg stil geweest om de elektrische variant van de iconische Volkswagen bus. Gelukkig komt daar vandaag verandering in en weten we meer over de elektrische auto.

Op Twitter heeft Volkswagen CEO Herbert Diess namelijk bekendgemaakt wanneer de autofabrikant ons meer gaat laten zien.

Volkswagen heeft iets te melden

Waar de elektrische auto de markt steeds meer weet te veranderen, spelen fabrikanten ook flink in op de nostalgische gevoelens van consumenten. Volkswagen deed dit ongeveer vijf jaar geleden al met het ID Buzz concept tijdens de Detroit Auto Show. In datzelfde jaar werd, na veel positieve reacties, besloten dat de elektrische auto daadwerkelijk gemaakt zou worden.

Het doel was om de ID Buzz in 2022 op de markt te brengen, maar het bleef wel erg lang stil rondom de elektrische auto om het gevoel te krijgen dat dit ook daadwerkelijk zou lukken. Inmiddels heeft Volkswagen CEO Herbert Diess bekendgemaakt dat het toch echt gaat gebeuren. Op Twitter deelt hij namelijk een gifje van de Volkswagen bus in combinatie met de datum 9 maart 2022.

Veel Europese consumenten hadden overigens eerst het idee dat Diess 3 september 2022 bedoelde, maar in een reactie laat hij weten het toch echt over maart te hebben. De VW CEO hanteert hier dus de Amerikaanse manier van datumnotatie, wat impliceert dat de focus vooral in deze markt ligt.

Elektrische auto is ode aan icoon

Dat is overigens ook niet vreemd, want er is geen twijfel over mogelijk dat deze elektrische auto een ode zal worden aan een icoon. De iconische bus van Volkswagen werd tussen 1950 en 1980 verkocht in de Verenigde Staten en was een groot succes. Of het bedrijf, net als het concept van vijf jaar geleden, ook dezelfde uitstraling kan creëeren valt overigens nog te bezien.

5 gouden tips om het meeste uit je elektrische auto te halen

Uiteraard voegt deze bus zich bij de andere elektrische auto’s van Volkswagen. Het bedrijf behaalde het afgelopen jaar veel succes met de ID.4 die in 2022 een opvolger gaat krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen