Elektrische fiets: 5 modellen met een sportief uiterlijk

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 2 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

De elektrische fiets is al lang niet meer alleen bedoeld voor ouderen. Het jongere publiek heeft e-bikes inmiddels ook ontdekt. En niet alleen voor een recreatief rondje fietsen, maar ook als sportieve uitlaatklep.

Net als de ‘gewone’ fiets vind je tegenwoordig ook e-bikes in verschillende soorten en maten. Van sportieve stadsfiets tot aan elektrische mountainbike: dit zijn 5 sterke sportieve elektrische fietsen.

Dé (sportieve) elektrische fiets van 2020: Trek Allant+ 7

Met een sportieve elektrische fiets hoef je niet altijd de bossen door te crossen of hard over de weg mee te racen. Je kunt hem ook gebruiken om gewoon snel van A naar B te gaan. Of om je recreatieve ronde fietsen net wat meer pit te geven. Daar is de Allant+ 7 van Trek zeker voor geschikt. Hij werd begin maart op de E-Bike Experience in Utrecht uitgeroepen tot elektrische fiets van het jaar.

De accu van deze e-bike is goed in het sportieve frame verwerkt. Daarnaast heeft hij een krachtige 500 Wh Bosch PowerTube accu. Dankzij de actieradius van 160 kilometer is dit een goede optie voor de forenzen onder ons. Deze e-bike is misschien niet geschikt om enorm sportief over bergen en door de drek mee te fietsen, maar hij is wel erg geschikt voor sportieve fietsers.

Trek Allant+ 7 elektrische fiets
Trek Allant+ 7 elektrische fiets (Afbeelding: Trek)

Iets sportiever: Cannondale Tesoro Neo X1

Cannondale labelt deze fiets als een on-road/off-road e-bike waarmee je goed trekkings kunt maken. Dat zie je direct als je de elektrische fiets bekijkt. Hij heeft een sportief uiterlijk dankzij het rechte stuur, de vering in de voorvork, en de brede banden. Daarnaast zit het ook met de binnenkant van de fiets wel goed. Hij heeft namelijk een 500Wh accu en een Bosch Performance Line CX 250W drive-unit motor. Daardoor heeft de e-bike een actieradius van 90 kilometer; een afstand die je dankzij de middenmotor aflegt alsof het niets is.

Met deze sportieve e-bike kun je prima naar je werk commuten, maar rij je ook in het weekend lekker door de bossen en duinen als je wilt.

Elektrische fiets Cannondale Tesoro Neo X 1
Cannondale Tesoro Neo X1 (Afbeelding: Cannondale)

Elektrische hybride voor sportiever gebruik: Grinder EVO Lite (van Bulls Bikes)

Sommige e-bikes zien er alleen strak en sportief uit, en anderen zijn ook daadwerkelijk bedoeld voor sportief gebruik. De Grinder EVO Lite valt onder de laatste categorie. Deze hybride e-bike werd begin maart geïntroduceerd door de Amerikaanse e-bike fabrikant Bulls Bikes. Deze fiets heeft een enorm compacte en lichte middenmotor die je haast niet ziet zitten. Mede dankzij de Fazua Evation 255W motor is dit een lichte elektrische fiets met een strak frame. Ondanks het enorme fietsgemak wijkt de Grinder EVO Lite dan ook niet veel af van een ‘gewone’ high-end hybride fiets. En dat is een compliment voor Bulls Bikes.

Bulls bikes elektrische fiets hybride
Grinder EVO Lite (Afbeelding: Bulls Bikes USA)

Elektrische mountainbike: Trek Powerfly FS 7 Plus

Trek stond al lang voordat het elektrische fietsen produceerde bekend om zijn sportieve fietsen. Aan de al grote collectie fietsen zijn nu ook e-bikes toegevoegd. Ook Trek’s e-bikes kun je spotten op de weg en in de bergen en bossen. De Amerikaanse fietsenfabrikant heeft een groot aantal sportieve elektrische fietsen in de collectie in verschillende prijsklassen. De Powerfly FS 7 Plus is een van de high-end e-bikes die dankzij zijn krachtige Bosch Performance CX motor en 500 Wh accu perfect is voor al je sportieve avonturen. Wie een kwalitatief goede elektrische mountainbike zoekt is bij Trek aan het juiste adres. Ook wanneer je geen 4000 euro in de linnenkast hebt liggen om aan een fiets uit te geven.

Trek powerfly elektrische mountainbike
Powerfly FS 7 Plus (Afbeelding: Trek)

Betaalbare elektrische hybride: Cube Kathmandu Hybrid PRO

Elektrische fietsen met een sportief uiterlijk, of sportieve elektrische fietsen, komen vaak met een aardig prijskaartje. De laatste e-bike uit dit lijstje is wat betaalbaarder dan de bovenstaande voorbeelden.

Deze elektrische hybride heeft een volledig geïntegreerde Bosch CX motor en PowerTube 500 Wh accu. Deze e-bike van Cube heeft het comfort van een hybride fiets dankzij de dikke banden, het uitgebalanceerde frame en de verende zadelpen. Hierdoor fiets je er met gemak mee naar je werk, maar rij je er ook een heel weekend mee over de Veluwe. Cube’s Kathmandu Hybrid PRO is niet bedoeld voor de PRO’s, maar pro’s vermaken zich er zeker ook mee.

Cube Kathmandy Hybrid PRO e-bike
Cube Kathmandy Hybrid PRO (Afbeelding: Cube)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen