Deze elektrische step transformeert naar een elektrische fiets

Elektrische fietsen Sam Dille 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat het woon-werkverkeer vaak heel hectisch is, hoeven we je vast niet te vertellen. Een goede elektrische fiets of step is dan geen overbodige luxe. Met deze bizarre EV heb je ze zelfs allebei in één. Dit is het ideale voertuig om mee door de stad te crossen.

Een voertuig als deze ben je ongetwijfeld nog nooit tegengekomen. Hij steekt namelijk boven de rest uit vanwege zijn veelzijdigheid en compacte ontwerp. De elektrische fiets, genaamd de ‘Popup Scooter’, verandert binnen een paar seconden in een elektrische step en andersom. Dit geeft de rijder de mogelijkheid om per rit een geschikt voertuig mee te kiezen. Wat wil je nog meer?

De Popup Scooter: een elektrische fiets en step in één

De soepele transformatie is te danken aan de hydraulische cilinder. In normale fietsen wordt deze gebruikt om de rijhoogte aan te passen. De Popup Scooter zet dit systeem echter in om het zadelplatform naar beneden te drukken, of juist andersom. Bij het omzetten klappen de voetsteunen en het zadel naar binnen. Opvallend is dat de elektrische fiets geen trappers heeft. Het lijkt er dus op dat de fietsvorm eerder iets weg heeft van een scooter.

Het concept is niet zomaar een idee dat er op papier goed uitziet. Het daadwerkelijke prototype doet verrassend goed zijn werk:

De Popup Scooter
De Popup Scooter in actie! (Afbeelding: Ugly Duckling)

Volgens de ontwerper zal de toekomst worden gedomineerd door dit soort voertuigen. Alleen is zowel de elektrische fiets als de step niet heel comfortabel of sportief. Toch kan de Popup Scooter aan veel verschillende behoeften voldoen. Of je nu een uitgebreide fietstocht maakt, of snel naar werk stept. Helaas duurt het nog even voordat ook jij deze handige EV kan gebruiken. De Popup Scooter is nog volop in ontwikkeling. Nog even geduld dus!

Niet getreurd!

Tot die tijd zijn er nog genoeg elektrische steppen en e-bikes om van te genieten. Check in dit artikel bijvoorbeeld de beste elektrische fietsen met een middenmotor.

Elektrische fiets: de 5 beste e-bike modellen van Stella

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen