Elektrische fiets is anno 2023 de gloednieuwe elektrische auto

Elektrische fietsen Sam Dille 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

In de afgelopen jaren is de elektrische fiets steeds populairder geworden. Met de opkomst van nieuwe technologieën en de toenemende vraag van consumenten, ziet de toekomst van e-bikes er veelbelovend uit. Zelfs meer dan die van de elektrische auto?

Toen corona op z’n hoogtepunt was, leek het wel alsof iedereen een elektrische fiets aanschafte. De verkoop van die dingen ging door het dak. De vraag steeg tussen 2019 en 2020 met 145 procent.

De elektrische fiets wordt in de toekomst nog toffer dan de elektrische auto

En nu, een paar jaar later, zijn e-bikes nog steeds helemaal hot. Dankzij nieuwe ontwikkelingen wordt de elektrische auto in de toekomst misschien wel overbodig. Daarom kan het geen kwaad om nog eens goed over de e-bike na te denken.

Batterijen en snelladen door de elektrische auto

Menig fabrikant is op dit moment aan het sleutelen aan de batterijtechnologie. De huidige batterijen hebben nog steeds beperkingen, zoals een relatief korte levensduur en een lange oplaadtijd. Maar er wordt hard gewerkt aan nieuwe batterijen die deze problemen zullen oplossen.

Super73 werkt bijvoorbeeld aan batterijen die binnen vijftien minuten kunnen worden opgeladen. Ook grote technologiebedrijven zoals Samsung en Nissan zeggen dat ze batterijen in de maak hebben voor elektrische auto’s, die mogelijk ook hun weg naar elektrische fietsen kunnen vinden.

Slimme elektrische fietsen

In de toekomst zullen we ook meer elektrische fietsen tegenkomen met slimme functies. Sommige e-bikes hebben nu al functies, zoals GPS en automatische versnellingen. Maar over een paar jaar zullen er nog veel meer slimme functies beschikbaar zijn die je wellicht kent van de elektrische auto.

Waarom de elektrische fiets de nieuwe elektrische auto is
Geen helm op? (Afbeelding: Unsplash)

Zo zullen er e-bikes komen die automatisch de snelheid aanpassen aan hun omgeving. Bijvoorbeeld door sneller te gaan op heuvels en langzamer te rijden op vlakke stukken. Andere elektrische fietsen zullen zelfs in staat zijn om te communiceren met andere voertuigen op de weg, om zo het verkeer beter te reguleren.

Elektrische fietsen in het openbaar vervoer

Daarnaast zullen e-bikes later ook meer geïntegreerd worden in het openbaar vervoer. Over een tijdje zal je ongetwijfeld een elektrische fiets kunnen pakken bij elk trein- of busstation om je reis te vervolgen. Dit gaat ervoor zorgen dat mensen zich makkelijker kunnen verplaatsen en dat het openbaar vervoer minder druk wordt. De elektrische auto is dan niet nodig.

Kortom, e-bikes zijn de toekomst! Er komen steeds betere batterijen, slimme snufjes en nieuwe materialen op de markt, waardoor ze voor consumenten nog aantrekkelijker worden. En doordat je ze ook makkelijk kunt combineren met het openbaar vervoer, wordt het alleen maar makkelijker om je te verplaatsen.

Knotsgekke elektrische waterscooter Alibaba moet je zelf in elkaar zetten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen