Swapfiets introduceert eigen elektrische fiets die je kunt huren

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Een fiets huren is inmiddels niets nieuws meer. Nu kun je dat echter ook doen met elektrische fiets. Swapfiets komt met zijn eigen model.

Nederland is natuurlijk het fietsland van de wereld, maar langzaam worden we ook hét land voor de e-bike. Ook fietsverhuurder Swapfiets springt op de hype. Het bedrijf komt nu met zijn eigen elektrische fiets: de Power 1.

Swapfiets komt met elektrische fiets

De elektrische fiets is ontzettend populair. Toch vormt de aanschafprijs van de e-bike een behoorlijke hobbel. Zo worden de meeste modellen aangeboden tussen de 2.000 en 3.000 euro, al zijner natuurlijk goedkopere varianten. Bij die prijzen zit natuurlijk niet het onderhoud die per servicebeurt gemiddeld zo’n 65 euro kost. Als je daar tegenaan hikt is huren wellicht een optie.

Swapfiets ken je wellicht al. Het bedrijf verhuurt de fietsen met de blauwe voorband die je regelmatig voorbij ziet komen. De firma komt nu ook met zijn eigen elektrische fiets die te huur is: de Power 1. De prijs om deze te huren ligt op 49,90 euro per maand inclusief verzekering en onderhoud. Deze elektrische fiets is speciaal ontworpen voor in de stad.

Power 1 Swapfiets elektrische fiets
De Power 1 van Swapfiets.

Dit is de Power 1

De Power 1 weegt inclusief motor en accu 26,6 kilo en heeft een maximum snelheid van 25 kilometer per uur. De accu is afneembaar en volledig opgeladen in 4 uur. Swapfiets claimt dat je met een volle accu een actieradius hebt van 60 tot 80 kilometer.

De elektrische fiets is vanaf vandaag te huur in verschillende grote Europese steden zoals Amsterdam, Berlijn en Brussel. Vanaf half oktober moet de e-bike in elke stad beschikbaar zijn waar Swapfiets actief is.

De grote vraag is natuurlijk wat voor jou persoonlijke situatie het best. Als je deze fiets vier jaar zou huren kom je zonder eventuele prijsverhoging boven de 2.000 euro uit. Voor dat bedrag kun je ook zelf een goede e-bike scoren die ook echt van jou is. Als je echter geen gedoe wil en je nergens zorgen over wil maken kan het natuurlijk een prima oplossing zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen