Elon Musk ‘heeft er een hekel aan’ om de baas van Tesla te zijn

Elektrische auto's Jeroen Kraak 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft een leven waar veel mensen jaloers op zouden zijn. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn voor de Tesla-baas.

Elon Musk is een van de meest bijzondere miljardairs van de wereld. Met zijn bijzondere ideeën weet hij de wereld te veroveren. Veel mensen willen maar al te graag een Tesla en zouden graag een tripje maken met een van de raketten van SpaceX. Toch heeft dit alles toch een keerzijde, meldt BBC.

Elon Musk moet zich verantwoorden voor de rechter

Elon Musk staat namelijk voor de rechter vanwege een transactie met Tesla. Met het autobedrijf heeft hij zonnepanelenproducent overgenomen SolarCity overgenomen. Op zich is dat niet raar, ware het niet dat het bedrijf is opgericht door zijn neven. Volgens klagende aandeelhouders van Tesla zat dat bedrijf ook in de financiële moeilijkheden.

In totaal betaalde Tesla 2,6 miljard voor het bedrijf. Volgens Musk was dit een transactie in aandelen en was er geen financieel gewin volgens de topman. Ook zou hij naar eigen zeggen geen bestuursleden onder druk hebben gezet. SolarCity behoorde tot zijn masterplan om betaalbare voertuigen te maken op groene energie.

Tesla lanceert de Model S Plaid en maakt gehakt van iedere supercar

Elon Musk zei het volgende tegen de rechter over het leiden van Tesla: “Ik heb er een hekel aan en ik wil veel liever mijn tijd steken in het ontwerpen en engineren.”

Zat de topman fout?

De aandeelhouders die naar de rechter zijn gestapt claimen echter dat Musk de directie van Tesla onder druk heeft gezet om de deal rond te maken. Zij willen dan ook zien dat Musk 2,6 miljard dollar uit eigen zak terugbetaalt aan Tesla. Afgelopen jaar zijn de andere bestuursleden al tot een schikking gekomen ter waarde van 60 miljoen dollar.

De rechtszaak tegen Musk en de aandeelhouders gaat waarschijnlijk twee weken duren. Desondanks trekken andere investeerders zich er niet veel van aan. Het aandeel Tesla schoot afgelopen maandag vier procent naar boven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen