Twitter wordt X en omwonenden in San Francisco worden er gek van

Apps Dennis Mons 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week veranderde Elon Musk ineens de naam van Twitter, nu heet het X. En los van het feit dat twitteraars pissig zijn en het gewoon Twitter blijven noemen, heeft Musk nu ook ruzie met de buren.

Stel, je woont in een peperduur maar fijn appartement en een of andere mafklapper pleurt een vuurtoren voor je raam. Dat is precies wat er gebeurd is toen Twitter naar X werd veranderd.

Elon Musk krijgt het weer voor elkaar

Wat is het probleem? Om te vieren dat de nieuwe naam nu X is, heeft Musk de bekende blauwe vogel van het hoofdkwartier laten halen. In plaats daarvan staat er een fel brandend kruis op het dak. En tot grote ergernis van omwonenden knippert dit gedrocht ook nog eens.

Het moge duidelijk zijn dat mensen dus enorm kwaad zijn op Elon Musk. In een gesprek met KTVU stelde Christopher Beale die tegenover het gebouw woont: “Rond 11 uur gisteravond hadden ze het ding op volle kracht, knipperend, en het verlichtte dit hele gebied alsof het daglicht was. Zelfs met de gordijnen dicht konden we niet eens de film kijken die we wilden in de woonkamer en we moesten naar de andere kant van het appartement verhuizen.”

Vergunning of niet?

Daarnaast wordt er ook gekeken of de juiste vergunning wel is aangevraagd. San Francisco heeft namelijk zeer strenge regels als het gaat om dit soort zaken.

“Elke vervangende letter of symbool vereist een vergunning om consistentie met het historische karakter van het gebouw te waarborgen. Het zorgt er ook voor dat toevoegingen veilig aan het bord worden bevestigd”, zei Patrick Hannan, woordvoerder van het Department of Building Inspection.

Musk lijkt ook de eigenaar van het gebouw waar Twitter is gevestigd te bespotten en beweert dat “de politie blijft bellen over onze wijzigingen aan het bord”

.Bovendien heeft Elon Musk gereageerd op beweringen dat Twitter uit San Francisco moet vertrekken. De stad zou zich in een “neerwaartse spiraal” bevinden omdat veel grote bedrijven zijn verhuisd. Musk heeft echter gezworen om in de stad te blijven en verklaarde dat “we altijd jullie vriend zullen zijn”.

Elon Musk van Tesla wil knokken met Mark Zuckerberg van Facebook

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen