Loop-medewerkers mogen alles, behalve over Elon Musk praten

Elektrische auto's Jeroen Kraak 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Loop in Las Vegas is een van de paradepaardjes van Elon Musk. Toch mogen de medewerkers niet over de grote baas praten.

Elon Musk is een van de meest opmerkelijke ondernemers ter wereld. Dat komt niet alleen door zijn bijzondere Tweets, maar ook door het najagen van zijn dromen door zijn fantasieën werkelijkheid te maken. Een daarvan is de Loop, een netwerk van tunnels waarin medewerkers met Tesla’s onder Las Vegas rijden om passagiers snel te vervoeren. Alleen is de naam van de ondernemer verboden om uit te spreken.

Tesla’s in de loop

Hoewel Tesla natuurlijk een AutoPilot functie heeft, worden de auto’s van het merk die in de Loop worden gebruikt bestuurd door gewone chauffeurs. Het bedrijf wil geen risico nemen op verwondingen. Omdat de Loop door de kleurrijke LED-verlichting en de dure Tesla’s de passagiers doet verwonderen, is het niet raar dat het gespreksonderwerp in de auto’s regelmatig over Elon Musk gaan. Er is nu een speciaal protocol voor de werknemers om er mee om te gaan.

Niet praten over Elon Musk

TechCrunch meldt dat er een speciaal protocol voor werknemers van de Loop wanneer het gespreksonderwerp Elon Musk wordt. Als een klant vraagt of een personeelslid het fijn vindt om voor de man te werken moet hij antwoorden: “Ja hij is een geweldige motivator en doet geweldig werker.” Als er gevraagd is hoe Elon Musk is, is het antwoord: “Hij is geweldig! Inspirerend, motiverend enzovoort. Werknemers moeten daarna het gesprek zo snel mogelijk afkappen. Hun werk is volgens het bedrijf passagiers vervoeren en geen gesprekken voeren.

Maar niet alleen gesprekken over Elon Musk zijn not done. Ook bij andere zaken kun je niet een uitgebreid antwoord verwachten als klant. Als er bijvoorbeeld gevraagd wordt hoe lang een chauffeur werkt, krijgt de klant als antwoord: “Lang genoeg om deze tunnels goed te kennen!”

Dat zijn dus niet de antwoorden waardoor je denk het gesprek lang aan de gang houdt. Dat is dus ook precies de bedoeling. Het is zelfs een beetje eng. Elon Musk zelf laat in ieder geval niemand zijn mond snoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!