Binnenkort kan je in de ruimte eten voor 500.000 dollar

Ruimtevaart Jeroen Kraak 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten


Is het eten in een sterrenrestaurant voor je ontzettend saai? Dan kan je binnenkort echt eten tussen de sterren in de ruimte, al heb je hier een flinke zak met geld voor nodig.

Als je geld hebt je de ruimte om bijna alles te doen wat je wil. Je kan een spuuglelijke dure telefoon kopen en je hoeft niet meer te werken.

Kortom je hebt genoeg tijd over voor allerlei andere leuke dingen. Je kan zelfs elke dag naar een restaurant gaan, maar dat wordt vanzelf natuurlijk ook hartstikke saai. Misschien is eten in de ruimte dan wel een leuke afwisseling.

Eten in de ruimte voor 500.000 dollar

Vanaf 2025 moet dat mogelijk zijn als het aan de bedrijven SpaceVIP en Space Perspective ligt. De twee laten je uit eten gaan in de ruimte voor zo’n 500.000 dollars per persoon.

En wees niet bang, voor dat geld krijg je geen Happy Meal. Het menu is samengesteld door de Deense kok Rasmus Munk. Hij is eigenaar van restaurant Alchemist en heeft twee Michelinsterren.

Binnenkort kan je in de ruimte eten voor 500.000 dollar
Nog volop in ontwikkeling. (Afbeelding: Space Perspective)

Maar de Munk kookt niet alleen, want hij is tevens de gastheer in de ruimte. Je eet namelijk in een ruimteballon die een hoogte bereikt van zo’n 30 kilometer. Binnenin is ook wifi aan boord, want wellicht verveel je je meteen in de ruimte. Zo kan je in ieder geval je vrienden jaloers maken door te streamen.

Met z’n achten tussen de sterren

Met een vlucht kunnen in totaal acht personen en een piloot mee, volgens de bedrijven achter de etentjes in de ruimte gebeurt dat in de grootste ruimtecapsule die ooit is gebouwd voor bemande ruimtereizen. Tijdens die reis zien ze de zonsopkomst boven de aarde. Zoals gezegd kan dit pas in 2025. Vanaf april van dit jaar starten de eerste testvluchten.

Overigens biedt Space Perspective al vluchten aan voor 125.000 dollar. Flink goedkoper dan 500.000 dollar, maar hier krijg je geen maaltijd van een sterrenchef in de ruimte bij. Dat is natuurlijk toch weer net wat minder.

NCIS x Star Wars: hoe wetenschappers moorden in de ruimte willen oplossen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen