F1 TV Pro krijgt Nederlands commentaar, maar ben je er blij mee?

Apps Mark Hofman 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is binnenkort mogelijk om Formule 1 via F1 TV Pro te kijken mét Nederlands commentaar. Al is het misschien niet het commentaar waar je op hoopte.

Wanneer het commentaar precies beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk. F1 TV Pro liet eerder weten dat Nederlands commentaar in juni toegevoegd zou worden.

Nederlands commentaar F1 TV Pro

De recente klachten over Viaplay zijn niet alleen afkomstig van de tegenvallende beeldkwaliteit van de streamingdienst. Eigenlijk sinds de lancering in Nederland is er ook al aardig wat kritiek te vinden over het commentaar dat gegeven wordt. Wat dat betreft komt F1 TV Pro niet met de meest lekkere optie voor Nederlandse Formule 1-fans.

De streamingdienst maakt vandaag bekend dat abonnees binnenkort ook Nederlands commentaar kunnen beluisteren. Waar het vorig seizoen nog mogelijk was om naar Olav Mol te luisteren op F1 TV Pro, moet je het nu met andere namen doen. De streamingdienst neemt het commentaar van Viaplay over. Dit houdt in dat Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk en Allard Kalff te horen zijn tijdens de raceweekenden.

Formule 1 Viaplay F1 TV Pro Max Verstappen
Charles Leclerc en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië. (Afbeelding: Mark Thompson/Getty Images)

Waarom het vijf maanden geduurd heeft tot het Nederlandse commentaar beschikbaar is weet niemand. Net als dat we op dit moment ook nog geen datum hebben waarop het commentaar te beluisteren is. Eerder werd al gesproken van ondersteuning in juni. De eerstvolgende Grand Prix vindt op 10 juni 2022 plaats. Het is dus nog heel even afwachten of je tijdens die race al naar het trio kan luisteren.

Consumentenbond eist compensatie Viaplay

Viaplay, dat sinds maart 2022 beschikbaar is in Nederland, heeft dit seizoen de rechten voor de Formule 1. De streamingdienst zendt iedere Grand Prix uit en doet dat op een compleet andere wijze als Ziggo Sport dat de afgelopen jaren deed. Succesvol is het Zweedse bedrijf nog niet. In Nederland stromen de klachten binnen en eist de Consumentenbond, samen met de Autoriteit Consument & Markt, zelfs een compensatie voor gebruikers.

Waarom de Consumentenbond wil dat jij geld terugkrijgt van Viaplay

Alles weten over deze opvallende beslissing? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen