EA-werknemer zou FIFA 21 Ultimate Team-kaarten verkopen

Games Jelle van Es 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ultimate Team is nog altijd één van de meest populaire modi in FIFA 21. Het is vermakelijk om je team steeds beter te maken en online de overwinningen te pakken. Maar daarbij moet je soms behoorlijk ver gaan om de juiste spelers te krijgen.

Het is ook niet voor niks dat het spelsysteem van FIFA 21 Ultimate Team onder het vergrootglas ligt, omdat je onderaan de streep moet gokken op het scoren van goede spelers via packs. En het helpt voor Electronic Arts dan ook niet dat werknemers er van beschuldigd worden om spelers in de game te verkopen.

EA-werknemer verkoopt FIFA 21 Ultimate Team-kaarten

Het nieuws ging als een lopend vuurtje over Twitter onder het kopje #EAGATE. Het zou zo zijn dat werknemers de mogelijkheid hebben om bepaalde spelers aan het team van een speler toe te voegen. En dat doen ze dan niet uit liefdadigheid. Om dit te doen, worden er bedragen over de 1000 euro gevraagd. En dan krijg je slechts twee goede spelers. Wil je echt volle bak gaan, dan moet je 1700 euro neerleggen voor vijf topspelers. In de onderstaande tweet zie je hoe dat er aan toe gaat.

Dat is natuurlijk een belachelijke hoeveelheid geld, maar aan de andere kant zijn er genoeg spelers in de FIFA 21-scene die op jaarbasis dit soort bedragen neerleggen. Het is alleen wel problematisch wanneer werknemers van EA dit doen en op die manier geld verdienen met hun game. Electronic Arts voelde zich geroepen om te reageren op de beschuldigingen en kwam met het onderstaande statement.

Helpt niet in de strijd

Wat er ook gaat gebeuren, dit verhaal helpt Electronic Arts niet in hun strijd om het betaalmechanisme van FIFA 21 Ultimate Team te verdedigen. Zij claimen dat er geen pay-to-win mechanisme in de game zit, maar dit soort acties tonen dus het tegendeel aan…

FIFA 21 Ultimate Team: deze verbeteringen maken de modus nog beter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen