FIFA 22 binnenkort gratis op de PlayStation 4 en 5

Games Jeroen Kraak 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

FIFA 22 gratis spelen? Dat kan binnenkort op je PlayStation 4 of 5. Dit moet je doen om de game te kunnen spelen op je console.

FIFA 22 is een van de populairste games op de markt. We kunnen het ons dan ook niet voorstellen dat je het spel niet kent. In de game kun je voetballen tegen vrienden of gewoon online. Het populairste speltype is FIFA Ultimate Team waarin spelers door middel van pakjes kaarten voetballers verzamelen om zo een eigen team te maken om mee te spelen.

FIFA 22 gratis

Elk jaar komt er in september een nieuw deel van de franchise uit en betaal je de volle mep. Nu het seizoen bijna ten einde is kun je er echter gratis aan komen. De game wordt volgens het Franse Dealabs een van de gratis  PlayStation Plus-games van de maand mei. Het medium heeft het vaker bij het rechte eind, dus we kunnen de informatie vrij betrouwbaar noemen. De game is vanaf 3 mei te downloaden.

PlayStation 5 uitverkocht? Dit is waarom de PS4 Pro (g)een goed alternatief is

Overigens is FIFA 22 niet de enige game die je gratis krijgt bij de abonnementsdienst van PlayStation. Ook twee andere games komen beschikbaar. Het gaat om de PlayStation 4-game Curse of the Dead Gods en de PlayStation 4 en 5 versie van Tribes of Midgard.

FIFA 22 PlayStation 5
FIFA 22 (Afbeelding: Electronic Arts)

2 andere PlayStation Plus-games

Ook voor niet voetballiefhebbers is er genoeg te spelen. Curse of the Dead Gods is een zogenaamde roguelike uit 2021 en doet je wellicht qua uiterlijk en speelwijze wat aan Hades denken, alleen is laatstgenoemde wel een stapje beter.

Tribes of Midgard is een game uit 2021 die je het best samenspeelt met iemand anders. De game heeft zowel survival als roguelite elementen. Spelers moeten hun dorp beschermen tegen aanhoudende aanvallen van dodelijke geesten en woeste reuzen die het einde van de wereld willen veroorzaken.

FIFA-gamereeks lijkt toch een nieuwe naam te krijgen en die is vreselijk

Het doek valt voor deze twee games

Volgende maand komt dus FIFA 22 gratis naar de PlayStation, maar dat betekent dat er ook twee games zullen verdwijnen. Als je Hood – Outlaws & Legends, SpongeBob SquarePants: Battle of Bikini Bottom en Slay the Spire wil downloaden, moet je dus snel zijn. De spellen zijn tot en met maandag 2 mei beschikbaar.

PlayStation Plus kun je afsluiten in de PlayStation Store. De dienst is nodig als je online wil gamen tegen anderen. Een van de andere voordelen is dat er elke maand gratis games beschikbaar zijn om te downloaden. Binnenkort veranderen de abonnementen. Daarover lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen